Ornella Muti a hetvenes években kezdett el filmezni, a nyolcvanas években pedig már a legdögösebb olasz színésznőként vonult be a köztudatba. Formás alakját sokan csodálták, így a legtöbben inkább akkor figyeltek fel rá, amikor vetkőzött, és csak kevés szó esett arról, hogyan öltözik fel. Pedig olasz nő lévén, nagyon jól ért a divathoz, a mai napig mindig stílusos és nőies a megjelenése.

hirdetés

Ornella Muti – születési nevén Francesca Romana Rivelli – életében minden viszonylag korán történt, szinte villámcsapás-szerűen. Már kamaszkorában elkezdett modellkedni, és 15 évesen kapta meg első filmszerepét, A legszebb asszony című olasz filmdrámában. Hat évvel később elnyerte az Olasz Köztársaság Érdemrendjét, ami fiatal színésznőként különösen nagy megtiszteltetés volt számára.

A nyolcvanas években Hollywood is felfigyelt rá, ekkor Európa-szerte már ismert, ünnepelt színésznő volt. Ezt főként az Őrült római vakáció című filmnek köszönhette, ami többek között Magyarországon is nagy sikert aratott. Miután szerepelt az Oscar című amerikai vígjátékban Sylvester Stallone mellett, a Class magazin olvasói a világ legszebb asszonyává választották.

19 éves volt, amikor legidősebb lányát világra hozta, aki szintén a modell- és színészpályán indult el. Második házasságából még két gyermeke született, és 1996-ban, 41 évesen lett először nagymama. Ma már három gyönyörű unokája van, akikre rettentően büszke.

Ornella Muti stílusa figyelemre méltó

Bár a nyolcvanas években világszerte ismertté vált, sosem lett akkora divatikon, mint a korszak kedvenc hollywoodi színésznői, Julia Roberts, Kim Basinger, vagy Michelle Pfeiffer. Pedig olasz származása lévén, a vérében van a divat, és ezt számtalanszor be is bizonyította.

Ornella Muti 66 évesen még mindig bomba formában van, tavaly a párizsi divathéten lépett kifutóra, Ulyana Sergeenko modelljeként. Fiatalos megjelenéséhez a nőies, színes öltözékei is sokat hozzátesznek.

 

Bár szexszimbólumként ismert, az öltözködésével egyáltalán nem ezt a vonalat erősíti. Gyakran visel szolid, elegáns, letisztult ruhákat, és nem pakol ki mindent a kirakatba. Jól keveri egymással a klasszikus olasz stílust a modern fazonokkal, és az élénk színeket is szívesen alkalmazza.

A vibráló vörös nagy kedvence, egyszerű ruhákon éppúgy szereti megjeleníteni, mint estélyi dresszeken. A feketével szintén jó barátságot ápol, és a lezser nadrágkosztümöket sem veti meg.

A színésznő mindig csinosan és nőiesen jelenik meg a nyilvánosság előtt: inspiráló szettjeit az elmúlt tíz évből válogattuk össze.

Kiemelt képek: Stephane Cardinale/Corbis, Elisabetta A. Villa/Getty Images.

Képgaléria képei: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés