Ha hirtelen meg kellene nevezni egy világhírű stílusikont, valószínűleg sokaknak elsőként Sarah Jessica Parker neve ugrana be, és nem csak a Szex és New York című sikersorozatban, illetve annak folytatásában elsütött filmes öltözékei kapcsán.

hirdetés

Sarah Jessica Parker neve már elválaszthatatlanul összegabalyodott az eddigi legnépszerűbb karakterével. Az általa alakított Carrie Bradshaw imádja a divatot, és jól ki is aknázza a benne rejlő lehetőségeket, így a rajongók szerint teljesen egyértelmű és evidens, hogy a színésznő ugyanazt a nagyvilági stílust tudhatja magáénak. Persze, nem járnak messze az igazságtól, mára már nagyon nehéz szétválasztani Carrie és Sarah öltözködésének jellemzőit, érezhető, hogy a saját cipőmárkával rendelkező SPJ sok öltözködési tippet merített a sorozatból, persze, előtte sem volt teljesen fogalmatlan a divathoz.

Már 1998-ban, a sorozat indulásakor kedvelte a merész összeállításokat, amikhez az alakja és a jó stílusérzéke is megvolt, de tény, hogy az eleve erős alapot a hat évadot megélt sikerszériának köszönhetően sikerült abszolút tökéletesre csiszolnia. Patricia Field, a Szex és New York kosztümtervezője is elismerően nyilatkozott a színésznő divattal kapcsolatos szakértelméről és ízléséről.

A sorozat folytatásában, az És egyszer csak…-ban ugyan már nem Field felel a barátnők öltözékeiért, de a korábbi koncepció, miszerint a nézőket nemcsak a cselekményszálakkal, hanem a szuper divatos, pazar látványvilággal is szeretnék megfogni, változatlanul megmaradt. Ahogy a Szex és New York, valószínűleg a 2021-ben elindított folytatása is generációk számára nyújt majd stílustippeket.

Ám Sarah Jessica Parker nem csak a forgatások ideje alatt testesíti meg az ultrasikkes, izgalmasan elegáns nő képét. Valahányszor megjelenik a nyilvánosság előtt, biztos, hogy mindenki az épp aktuális összeállításáról beszél, csinos szettjei kimeríthetetlen inspirációforrást jelentenek a nők számára.

Sarah Jessica Parker megjelenése sohasem snassz vagy unalmas: stílusos, divatos és nőies

Sarah Jessica Parker még a farmeres szettekbe is képes olyan csavart vinni, amitől ámulatba ejtő az egyébként teljesen egyszerű holmikból álló megjelenése. Pláne, ha elegánsan kell bevonulnia egy rendezvényre, mindenki biztos lehet abban, hogy az alkalomhoz illően nőies, ám szuper kreatív összeállítással kápráztatja el a résztvevőket.

 

Jó érzéke van hozzá, hogyan mossa el a klasszikus és trendi stílus határait, többnyire megjeleníti öltözékeiben az aktuális divatjegyeket, miközben a letisztult, időtlen darabok sem hiányoznak a repertoárjából. Bár szívesen játszadozik a feltűnő elemekkel, az élénk színek, a csillogó és mintás kreációk sem hatnak túl soknak rajta, ami annak köszönhető, hogy mesterien balanszíroz a visszafogott és a merész stílus határán.

A romantikus és a vagány holmik egyaránt közel állnak a szívéhez, és szuper érzéke van a kiegészítők variálásához. Összességében talán letisztultabban öltözködik, mint Carrie, legalábbis a színésznő saját stílusában nagyobb szerepet kap a harmonikus összhang.

Kiemelt képek: Gotham/GC Images/Getty Images.

Képgaléria képei: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés