Nőként hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy az idő ellenünk dolgozik, és gyakran bizony megfeledkezünk arról, hogy a szépség, amit igyekszünk megőrizni, nem csupán egy külső máz, hanem elsősorban a belsőnk kisugárzása. Laetitia Casta természetessége szinte üdítően hat a divatkampányok világában, amelyben a szexiséget többnyire a külcsínnel kötik össze, a csábítás eleganciája pedig gyakran elvész az erőltetett, túljátszott pózolásban.

hirdetés

Nőies alkatával és szomszédlányos természetességével az eszményi nőt testesítette meg Laetitia Casta a kilencvenes évek divatvilágában, amikor a szupermodellség kultusza még épp csak kialakulóban volt, és az alkati paraméterek gyakran jobban számítottak, mint a magával ragadó karizma.

A később színésznővé avanzsált francia hölgyemény neve simán felkerülhet az úttörő modellek képzeletbeli táblájára olyan nevek mellé, mint Cindy Crawford, aki nem volt hajlandó leműttetni a szája fölött elhelyezkedő anyajegyet, vagy Kate Moss, akit 170 centiméteres termetével cseppet sem tartott modellalkatnak a szakma krémje.

Casta szintén nem ütötte meg a manökenalkat mércéjét, dús kebleivel és 170 centis magasságával simán megrekedhetett volna a fehérneműreklámok futószalagján, ő azonban kitört a skatulyából, népszerű magazin- és kampányarc lett, emellett pedig a kifutón szintén gyakran megfordult. A legnagyobb luxusmárkák figyelmét is felkeltette, átütő személyiségével, vonzó kisugárzásával szinte elbűvölte a kamerát és a divatbemutatók közönségét.

Elbűvölő fotókon Laetitia Casta

Megjelenésében soha nem volt semmiféle mesterkéltség, a francia nők természetességével sugározza magából nőiességét, megjátszás nélkül. Pont ez a fajta kortalan szépség ragadta meg a francia divattervező, Roland Mouret képzeletét. 2023-as resort kollekciójának bemutatására Laetitia Castát tartotta a legmegfelelőbbnek, mert úgy véli, benne minden megvan, amit a márka új vonala a nők felé közvetít.

Kép: Harley Weir/Roland Mouret resort 2023.

 

Nyilatkozatában úgy jellemezte a modellt, hogy egyszerre sugározza az erőt és a sebezhetőséget, fotóival pedig abszolút át tudja adni mindazt, amitől érthetővé válik, mit jelent ma nőnek lenni.

Miután az SP Collection felvásárolta a márkát, ez az első repertoárja az új vonal képviseletében. A 2023-as resort gyűjtemény merész színeket és testhezálló fazonokat vonultat fel.

A kampány stylistja, Marie Chaix olyan ruhákat válogatott össze a fotóanyaghoz, melyek felerősítik a nőiességet, de nem nyomulósan szexisek. Az egész kollekciótól távol áll a közönséges dögös stílus, a hangsúly a természetességen van, ami önmagában is csábító.

Laetitia Casta portréja az egyik legszebb eleme Harley Weir fotósorozatának. Leheletfinom, natúr sminket visel, halvány fény világítja meg az arcát, és nyoma sincs művi hatású retusálásnak. Arról árulkodik, hogy a szépség magától értetődő, nincs szükség sok eszközre ahhoz, hogy szembetűnő legyen.

Képek: Harley Weir/Roland Mouret resort 2023.

 

A 44 éves modell szuper formában van, szinte semmit sem változott az évek során, csupán a kisugárzásán érezhető, hogy érettebb, karizmatikusabb.

 

Kiemelt kép: Foc Kan/WireImage/Getty Images.

Cikkfotók: Harley Weir/Roland Mouret resort 2023.

  • Megosztás:
hirdetés