Elle Macpherson immár negyven éve jelen van a divat világában, modellpályája kezdetén, még a nyolcvanas években ragadt rá „A Test” elnevezés, amit tökéletes vonalai miatt sütöttek rá. Olykor még vállal fotózásokat, ezúttal a Karen Millen kedvéért állt a kamerák elé.

hirdetés

Elle Macpherson szupermodellként vált ismertté, de jó ideje főállásban üzletasszonyként tevékenykedik, a fotózások és kifutók már csak néha csábítják el a vállalkozásai mellől. A kielncvenes években színésznőként is kipróbálta magát, még a Jóbarátok című sorozatban is felbukkant Janine Lacroix szerepében. A kétezres évektől kezdve inkább műsorvezetőként remekelt, és persze a magazinfotózások, modellmunkák sem maradtak el.

Macpherson korábbi beceneve ma is találó, gyönyörű alakjára nagyon vigyázott az évek során. Már jó ideje áttért a tiszta étkezésre, legalábbis nagyon megválogatja, hogy mi az, amit megeszik. A testmozgás végig elkísérte a cirka negyvenéves pályafutása során, a mai napig aktívan edz, ami meg is látszik a vonalain.

Az 59 éves modell ezúttal a brit Karen Millen márka felkérésének tett eleget, őt választották az Icons nevezetű kollekciósorozat új múzsájának, és csodásan helytállt ebben a szerepben.

Elle Macpherson gyönyörű és elegáns a fotókon

Nemrég jelent meg az Icons kollekció negyedik kiadása, amely továbbviszi a Karen Millen speciális elegáns vonalát, amihez ikonikus nőalakok adták az inspirációt. Elle Macpherson előtt Elizabeth Hurley, Paulina Porizkova és Helena Christensen nevével fémjelezve is létrejött egy-egy kiváló gyűjtemény, amelyben nem csak a márka kifinomult stílusvilága jelenik meg, hanem az adott személyre jellemző karakterjegyek éppúgy visszaköszönnek.

Elle Macpherson erős, határozott, vagány, és elképesztően szexi nő, emellett van a kisugárzásában egyfajta magától értetődő elegancia, ami még inkább felerősíti a vonzerejét. Mindezt a kollekció darabjai is hűen visszaadják, bár a ruhák finoman letisztultak, a vagány vibrálás és pezsgés egyaránt megvan bennük.

A kampányfotókkal szintén az egyszerűségre törekedett a márka, a modell maximálisan uralja jelenlétével a díszletmentes stúdiót. A képeken szintén a határozottsága kap hangsúlyt, erőteljes, de nőies energiáit remekül megragadta a fotós. Hihetetlenül hosszú, formás lábai kivillannak, felsejlenek egy-egy ruha alól, és ettől olyan érzésünk támad, hogy nem is telt el negyven év, Elle Macpherson ugyanazt a formát hozza, mint pályája kezdetén.

A 2023-as Icons kollekcióhoz Mario Schmolka készítette a kampányképeket.

Kiemelt kép: Stephane Cardinale/Corbis/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés