A nőies alakkal megáldott Laetitia Casta a kilencvenes években vált ismert modellé, amikor még nem robbant be a soványság kultusza, ám így is gyakran megkapta a kritikát, hogy túlságosan dús keblekkel rendelkezik ahhoz, hogy kiléphessen a fehérneműmodell skatulyájából. Nos, kilépett, olyannyira, hogy manökenként is fényes karriert futott be.

hirdetés

A színésznővé avanzsált francia hölgyemény ma már csak ritkán vállal fotózásokat, ám, amikor megteszi, mindig lenyűgöző anyag születik. A kilencvenes években a L’Oreal és a Guess arcaként vált ismertté, majd a Victoria’s Secret igyekezett kisajátítani magának. Laetitia Casta azonban nem ragadt le egy helyen a testfelépítéséhez ideálisnak tartott fehérneműmodellként, és bárki bármit mondott az alakjára, csak azért sem sanyargatta magát szigorú diétákkal.

Bár sosem volt rajta plusz kiló, a divatszakmában alacsonynak számító 170 centijével, kissé kilógott a hosszú combú, aerobikkal szálkásított, kisebb mellmérettel büszkélkedhető nők közül. Nem igazán az a madárcsontú, törékeny típus, de így is olyan luxusmárkák csaptak le rá, mint a Chanel, vagy az Yves Saint Laurent.

Magazinfotózásokból szintén kijutott neki bőven, olyannyira, hogy idővel szűknek érezte a divatszakma határait, és átevezett a színészi pályára. Nem csak próbálkozott, hanem valóban felkapott színésznő lett, bár főként Franciaországban és Olaszországban tett szert igazi hírnévre.

Laetitia Casta megint bedobta magát: éveket letagadhatna a gyönyörű modell

A fotózásokról persze, ma sem mondott le, gyakran felbukkan egy-egy magazinban. Ami rögtön szembetűnik az embernek, hogy a háromgyermekes művésznő szuper formában van, alig valamicskét változott az évek során. Kifinomultabb, nőiesebb, és csinosabb, mint valaha, de sem a bőrén, sem az alakján nem hagyott nyomot a múló idő.

Pedig ő nem igazán kapott rá a fiatalságmegőrzés őrületére, mint sok más hasonló korú filmsztár és modell. Időnként kardiózik, sokat sétál és úszik, viszont nem folytat mindenmentes, kalóriaszegény, csupa antioxidáns étrendet, csupán a mértéktartásra és az egyensúlyra ügyel. Kisebb adagokat eszik, és kizárólag a tápértékben szegény, üres kalóriákban viszont bővelkedő ételeket szorítja háttérbe.

 

Nemrég az ikonikus táskáiról híres Jacquemus márka őszi-téli kollekcióját népszerűsítette a színésznő, nem is akárhogyan! A kilencvenes és a korai kétezres évek hangulatát elevenítik fel a képek, melyek nem a statikus beállításokat követik. Laetitia Castát folyamatos mozgás közben örökítette meg a fotós, Valentin Herfray, aki nem vitte túlzásba a képi utómunkálatokat.

A francia hölgyemény finom bőre szinte ragyog a megvilágításban, pedig afféle pucér sminket visel, ami még a szeplőit sem fedi el. Az oszlopsarkú lábbelik, a feltűnő színek, valamint a hosszúra szabott csőszoknyák mind-mind az ezredforduló divatkorszakát idézik elénk, hasvillantó topokkal, nadrágkosztümökkel, és aprócska kézitáskákkal.

Kiemelt kép: Foc Kan/WireImage/Getty Images.

Képgaléria képei: Valentin Herfray/Jacquemus 2020-as őszi-téli kampány.

  • Megosztás:
hirdetés