Bár sokan mondják, hogy a szépség mulandó, Sophie Marceau tökéletesen rácáfol erre a kijelentésre. A rajongók 14 éves korában ismerhették meg a gyönyörű színésznőt, aki most, 55 évesen pontosan úgy ragyog, mint karrierje kezdetén. Míg mások szépészeti beavatkozások tömkelegével igyekeznek felvenni a harcot az öregedéssel, ő méltóságteljesen kezeli a helyzetet, és megőrizte természetességét. Titkai sokkal egyszerűbbek, mint gondolnád.

hirdetés

A francia nők nem csak stílusukkal, hanem legendás szépségükkel ugyancsak mindenkit levesznek a lábáról. Sophie Marceau kortalan megjelenésével tökéletesen megtestesíti ezt a feltevést, miközben arra, hogy a szépség múlandó, maximálisan rácáfol. Bár mindössze 14 éves volt, amikor a rajongók megismerhették mélyreható tekintetét és bájos arcát, később már Bond-lányként is bizonyított. Ahogy teltek az évek, a színésznő végig megőrizte természetes szépségét.

Ő talán az egyik legjobb példa arra, hogy attól, mert valakinek nagyobb nyilvánosság övezi a munkáját és emiatt gyakran kerül rivaldafénybe, még nem feltétlenül él a bonyolult sminktrükkök, fiatalító effektek és szépészeti beavatkozások lehetőségével.

Bár a genetika sokat számít, csak egy alap, vagyis nem egészen azon múlik,  hogy ki milyen mértékben, és meddig tudja megőrizni fiatalos, könnyed báját. Sok nyom a latban a személyiség, a belső kisugárzás és az életmód is. Egy ilyen karrierrel a háta mögött, ennyi munkával és stresszel, valamint két gyermek édesanyjaként valószínűleg a színésznő sem csupán a jó géneknek köszönheti csodás megjelenését. Ám Sophie Marceau nem parázza túl az öregedést, egyszerű rutinnak köszönheti időtlen szépségét.

 

Sophie Marceau természetes szépség, nem érdeklik a ráncok

A külső megjelenés valamelyest a belső világot tükrözi, a legegyszerűbb válasz minden bizonnyal ez lenne, ha csak egyetlen mondatban kellene elemezni Sophie Marceau szépségének titkát. A francia színésznő maximálisan önazonos maradt a pályája során. Elfogadja magát olyannak, amilyen, nem kér a retusból, hiszen a szarkalábak nélkül már megszűnne önmaga lenni.

A híres nők számtalan alkalommal döntenek a plasztikai eljárások mellett olykor csupán néhány szarkaláb miatt, eközben Marceau nem csinál nagy ügyet a ráncokból és az idő múlásából. Ezzel azt közvetíti a világ felé, hogy idősödni nem feltétlenül rossz dolog, és pláne nem meglepő, akkor miért kellene szégyellni a látható jeleit? Nem az életkora határozza meg egy nő értékét, és a belső szépség nem számolja az éveket.

 

Ennek köszönheti soha nem múló báját

Kevés sminket használ, sőt, kifejezetten utálja a sminket, amiről a róla készült fotók is árulkodnak. Soha nem lehet őt három réteg vakolatban látni, tudja, hogy ez rendkívül káros lenne a bőrének. Bár a munkájából adódóan elkerülhetetlen a makeup, a szimpla hétköznapokon azonban amikor csak tudja, kerüli az efféle szépségtermékeket.

A gyönyörű színésznő igyekszik figyelni az alvásra. Persze, könnyű mondani, hogy aludjon az ember eleget, a pörgős, zsúfolt hétköznapokon ez aligha kivitelezhető, mégis törekedni kell a pihentető éjszakákra. Éjszaka nem csupán az agy, a bőr és a test éppúgy regenerálódik, így ez a nyugalmi időszak rendkívül fontos a szépség megőrzéséhez.

 

Sophie Marceau a fényvédőt soha nem hagyja ki a bőrápolási rutinjából. Nem csak napozáskor, a szimpla hétköznapokon is felviszi az UV-védelemre hivatott kencéket, így igyekszik megóvni bőrét a károsodástól, a ráncok korai megjelenésétől. Ennek hatása nem maradt el, hiszen alig néhány szarkaláb és mimikai ránc látható a színésznő arcán.

Krémek helyett olívaolajat használ, amely önmagában ugyan nemigen hidratál, de segít benntartani a nedvességet bőrben. Amellett, hogy nem hagyja elszökni a vizet, A-, C-, D-, valamint E-vitaminban ugyancsak gazdag. Ezek a szépségvitaminok márpedig nélkülözhetetlenek a szépség hosszan tartó megőrzéséhez.

Sophie Marceau kiemelten figyel a vitaminbevitelre és a folyadékpótlásra. A legfontosabb vitaminok nélkül nem csak az immunrendszer vall kudarcot egy-egy makacs vírussal szemben, a bőr rugalmassága és egészsége éppúgy kárát látja a vitaminhiánynak. Az A-, B-, C-, D-, valamint E-vitaminok és számos ásványi anyag, nyomelem pótlása rendkívül fontos a fiatalos külsőhöz. A kellő mértékű folyadékbevitel szintén hatalmas befolyással van az arcbőrre. A száraz, kitikkadt felszínen a meglévő barázdák sokkal inkább kirajzolódnak, látványossá válnak.

Kiemelt kép: Samir Hussein/WireImage/Getty Images.

Kép a cikkben: frederic meylan/Sygma via Getty Images/Mike Marsland/WireImage/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés