A 49 éves Kate Moss egy barackos rózsaszín hálórékliben vonult végig a Met-gála vörös szőnyegén, de nem ő volt az egyetlen, aki nem aratott osztatlan sikert a ruhaválasztásával.

hirdetés

Bár a Met-gála fő eseménye az adománygyűjtés, a show, amivel ezt tálalják, sokkal nagyobb figyelmet kap, de lényegében pont ez a célja a felhajtásnak. Évről évre sokan várják az izgalmas pillanatokat, hiszen az egész olyan, mint egy jelmezes bál, impozáns vendéglistával.

A meghívott hírességeknek is van miért izgulni, itt ugyanis senki nem éri be az elegáns, szép megjelenéssel, olyan karakter- és stílusjegyeket kell felvonultatni, amelyek tökéletesen kapcsolódnak a megszabott tematikához. Ez az elvárás egyfajta versenyhelyzetet teremt, a cél, hogy mindenki megcsillantsa a kreativitását, mindezt úgy, hogy az estélyi öltözék eleganciája se sikkadjon el.

Az eseményt lázas készülődés és óriási várakozás övezi, sokan figyelik a pillanatot, hogy kiderüljön, melyik híres vendég szettje lesz az év nagy durranása, és ki a divattervező, aki lepipálja leleményes alkotásával a többieket? Mivel a Met-gála már lezajlott május első hétfőjén, a találgatásoknak nincs helye, ám nem csak a jól eltalált ruhakölteményeket, hanem a megosztó darabokat is érdemes szemügyre venni.

A Met-gála nem ért véget megosztó ruhák nélkül: Kate Moss választása kommentháborút indított el

Szép vagy nem szép? A kreatív szettek esetében, pláne, ha kiemelt témához kötődnek, nehéz eldönteni. Pont olyan szubjektív, mint megítélni egy divattervező, vagy egy festőművész alkotásait. Mégis minden évben akadnak olyan gálaruhák, amelyek minden érdeklődőnek, legalábbis a nagy többségnek bejönnek, ezáltal varázslatot teremtenek, míg néhány dressz úgymond megosztja a közönség véleményét. Egyeseknél a kedvencek között vannak, míg másoknál kiverik a biztosítékot.

 

A megosztó ruhák tehát nem feltétlenül csúnyák vagy rosszak, sokszor még a téma megközelítésében sincs hiba. Ám van, hogy félremegy egy-egy bravúros megoldásnak szánt részlet, olykor pedig túl sok, vagy túl kevés benne a kreativitás. Az idei Met-gála Karl Lagerfeld munkásságának állított emléket, ami igencsak sokrétű, így tengernyi lehetőség közül lehetett választani. A tematika mindig a Metropolitan Museum of Art-ban megrendezett aktuális kiállításhoz kötődik.

A nagy többség a divattervezőre leginkább jellemző fekete-fehér korszakot elevenítette fel megjelenésében, míg sokan a Chanel, vagy a Fendi stílusát igyekeztek elcsípni valamilyen formában. Meglepetésekben nem volt hiány, például álmunkban sem sejtettük volna, hogy a már-már stílusikonnak kikiáltott Jenna Ortega gót ihletésű megjelenése ezúttal túl soknak bizonyul a közönség számára. Bár hiba nem volt benne, sokan a kaotikus összképet sérelmezték.

Szerintünk nem volt előírás a letisztult vonal, de tény, hogy jó pár stílusjegy keveredett össze a színésznő ruhájában, amit az általa megformált híres karakter, Wednesday Addams sem utasítana vissza. Rihanna úgy festett, mint egy marcipánvirágokkal díszített esküvői torta, ám bevonulása után megszabadult a kabátjától és kiderült, hogy egy csinos ruha lapul alatta.

Kate Moss nem vitte túlzásba a ruhaválasztást, a kommentelők azon élcelődtek, hogy az esemény után rögtön bebújhatott az ágyba, selyemruhája ugyanis erősen hajazott egy lenge hálóruhára, ám nem csak ő, hanem a lánya is pizsamapartihoz öltözött. Lila Moss egyesek szerint egy női budoár hangulatát idézte meg szőrös, pongyolaszerű szerelésével.

Ashley Graham gyönyörű volt, mint mindig, és rengetegen adtak visszajelzést arról, hogy hercegnőként festett különleges ruhájában. Ám akadtak kritikusabbak is a kommentelők között, szerintük A kis hableány című rajzfilmből ismert Ursula polipboszorkány karakterére hasonlít ebben a dresszben.

Kim Kardashian megint mágnesként vonzotta a figyelmet, ezúttal gyöngyökben érkezett. Valahogy úgy, mint az okos lány a mesében, viselt is valamit, meg nem is. Gyakorlatilag egy testszínű fűzőn és az ékszereken kívül nem volt rajta más, de az 50 ezer gyöngyből készült alkotás azért itt-ott takarta, amit kellett.

Ám a bevonulás nem volt túl kecses a kommentelők szerint, Kim Kardashiant ismét fel kellett segíteni a lépcsőn, mert lépni is alig tudott, úgy össze volt szorítva a merev fűzőben.

Döntsd el te magad, hogy jó vagy rossz ötletnek bizonyultak ezek a ruhák!

Kiemelt kép: Mike Coppola/Getty Images.

Képgaléria képei: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés