Kate Moss ma is aktívan modellkedik – kisebb kihagyásokkal több mint 30 éve van a pályán -, de a róla készült képek általában nem a teljes valóságot tükrözik. A 47 éves modellről készült fotók gyakran azt az illúziót keltik, mintha megállt volna az idő, a magazinok ugyanis előszeretettel radírozzák le róla az évek nyomait. Most túlzó retusálás nélkül, sokkal őszintébb megvilágításban láthatjuk őt!

hirdetés

Köztudott, hogy fiatalabb korában Kate Moss nem vetette meg a dorbézolást, és távolról sem volt az egészséges életmód mintapéldája. Káros szenvedélyeinek idővel meglett a látszatja, viszonylag korán kopogtattak nála a bőröregedés tünetei. Hogy ezért, vagy más miatt, azt nem tudjuk, de egy időre eltűnt a színről, majd pár évvel ezelőtt úgy robbant be ismét a divat világába, mint aki teljesen megújult.

Elegánsabban, határozottabban, fittebben tért vissza, sőt, most sokkal jobban néz ki, mint a harmincas éveiben. Nem csoda, hogy nagyon gyorsan visszatornázta magát a dobogós helyre, mármint a felkapott modellek közé.

 

Értjük jól, Kate Moss egy élő legenda, de az már nem tiszta számunkra, hogy miért kell lépten-nyomon agyonretusálni a fotóit. Sokan emlékeznek még arra, hogy a kilencvenes években lett szupermodell, és bár nagyon fiatalka volt még akkor, nem nehéz megsaccolni, hogy ma már közelebb van az ötvenhez, mint a húszhoz. Ráadásul rengeteget változott a divatvilág, sok minden átértékelődött a szakmában.

A középkorú és szenior modellek foglalkoztatása azért is üdvözlendő kezdeményezés, mert mindenkit emlékeztet arra, hogy a szépség, a nőiesség és a karakteres egyéniség nem korhoz kötött. Mossnak pedig, mindegyikből bőven jutott, amin az évei mit sem változtatnak. A szintén 47 éves Amber Valletta például gyakran jelenik meg retusálás nélkül a divatfotókon, és az 52 éves Christy Turlington ráncait sem szemlélik kritikusan a magazinok. Miért is tennék? Hiszen természetes valójukban a legszebbek, és Kate Mossnak sincs igazán semmi takargatnivalója.

Így fest Kate Moss, erős retusálás nélkül

Nigel Shafran a vadregényes brit vidéken kapta lencsevégre a szupermodellt, a Self-Portrait márka kora őszi kampányának apropójából.

Marie Chaix, a fotózás stylistja nőies és maszkulin hatású ruhákat válogatott össze a kollekcióból. A vidéki hangulathoz remekül passzol a romantikus, virágmintás kreáció, de csipkés és hímzett darabok is előkerültek a repertoárból. A zakóruha már egy komolyabb vonalat képvisel, ami talán jobban illik Kate Moss határozott karakteréhez.

A modell bőrén jól látszik, hogy most nem radírozták le róla a korát, és a fénybeállításokkal sem trükköztek, hogy fiatalabbnak tűnjön. Így is csodásan néz ki, és láthatóan nagyon élvezte ezt a projektet.

Valószínűleg nem ő az, aki minduntalan ragaszkodik a teljes képkorrekcióhoz, hiszen nagy elismeréssel és őszinte elégedettséggel nyilatkozott a Self-Portrait számára készült kampányról.

Úgy érzi, közel áll hozzá a márka egyedi stílusa és sokoldalúsága, és az őszinte fotósorozat is elnyerte tetszését. Han Chong, a cég alapítója szerint, Kate teljes mértékben megtestesíti azt a fajta szabadságérzetet, amit a kollekcióikkal igyekeznek közvetíteni.

Kiemelt kép: David M. Benett/Getty Images.

Cikkfotók: Nigel Shafran/Self-Portrait.

  • Megosztás:
hirdetés