A brit Vogue márciusi kiadása rendhagyó ötletet valósított meg, összesen 40 nő szerepel a címlapon, akik nemcsak szépek, hanem szemléletformáló, motiváló erővel bírnak. A magazin korábbi arcai olyan tehetségek, akik rávilágítanak a nők sokszínűségére.

hirdetés

Edward Enninful távozik a brit Vogue éléről, tavaly decemberben még hat különleges borítóval ünnepelte a magazinnál eltöltött hatévnyi munkásságát, most pedig a márciusi szám egyedi címoldalával búcsúzik, amely Legendary címmel ragadja meg a kiadvány lényegét.

Negyven nő gyűlt össze egy csokorba a címlapon, akik egytől egyig nagy hatást gyakorolnak mind a divatra, mind a szemléletmódra, és akárcsak Enninful, a korlátolt, sztereotip gondolkodás ellen küzdenek. Lényükből fakadóan motiválóak és inspirálóak, nemcsak szépek, hanem tehetségesek, és olyan pozitív jellemvonásokkal bírnak, amelyekkel vonzzák a figyelmet, illetve bárhol járnak, nyomot hagynak maguk után a világban.

A leköszönő főszerkesztő sokat dolgozott azért a divat színterén, hogy az embereket – és azon belül a nőket – ne csupán a külsejük, életkoruk, testi adottságaik alapján ítélje meg a világ, hanem a kisugárzás, a női energia és erő, az arc mögött meghúzódó történet, valamint a sokszínűség éppúgy teret kapjon, hiszen mindezek a jellemvonások sokkal motiválóbbak a puszta szépségnél. A magazin címlaptémáival is a kirekesztő, szemellenzős gondolkodásmód ellen küzdött, így ez a címlap méltó módon foglalja össze Edward Enninful és a magazin borítóján gyakran szereplő világsztárok közös célját.

40 motiváló nő a címlapon: sok jó ember kis helyen is elfér

A búcsúzóul szánt fotóválogatás és címlap minden szempontból egyedülálló és lenyűgöző. A nők sokszínűségét és erejét nem is lehetne ennél szebben érzékeltetni. A különleges márciusi címlapon híres modellek, énekesnők, színésznők, sportolók és tévés személyiségek szerepelnek együtt, akik amellett, hogy tehetségesek és meghatározó személyiségek a munkájukban, nem csupán a magazin történetében, hanem mások szemében is legendás nőalakok.

Edward Enninful Instagram-posztjában arról számolt be, hogy azt gondolta, a legnagyobb kihívást a világ legelfoglaltabb nőinek összehívása jelenti majd a fotózással kapcsolatban, akik ráadásul a világ más-más pontjain élnek és tevékenykednek.

Ám semmiképp sem akarták a digitális technológia vívmányaira bízni a csoportkép szerkesztését, hanem decemberben kijelöltek egy napot a fotó elkészítésére, és izgatottan várták, hányan tudnak megjelenni. Mindenki lelkesen vállalta a szereplést, és a búcsúzó főszerkesztő beszámolója alapján hatalmas élmény volt számukra együtt tölteni az időt, egy ilyen motiváló közegben. A jó hangulat Steven Meisel lebilincselő képein is tetten érhető.

Edward Enninful hat és fél év után mondott le posztjáról, amely során hatalmas fejlődésen ment keresztül a brit Vogue, de elmondása szerint a nők már közel 108 éve formálják a magazint.

A február 13-án megjelenő márciusi szám címlapsztárjai között Jane Fonda, Oprah, Linda Evangelista, Salma Hayek, Selma Blair, Paloma Elsesser, Christy Turlington, Cindy Crawford, Kaia Gerber, Victoria Beckham, Iman, Kate és Lila Moss, Miley Cyrus, Cara Delevingne, Serena Williams, Amber Valletta, Dua Lipa, Irina Shayk, Gigi Hadid és Anya Taylor-Joy is szerepelt.

A teljes névlista megtekinthető a brit Vogue Instagram-profilján. Elképesztő a névsor, és Steven Meisel ismét zseniális fotókat alkotott.

Kiemelt kép: Jesse Grant/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés