Kate Moss-t imádja a divatszakma, pedig korántsem tökéletes.

hirdetés

Nem túlzás azt állítani, hogy Kate Moss lehengerlő, erőteljes karizmával rendelkezik, hiszen, ha róla van szó, a legkevésbé szőrszálhasogató a divatvilág. Az angol modell a nyolcvanas évek végén robbant be a köztudatba, és rögtön az ujja köré csavarta az egész szakmát, beleértve a tervezőket, a fotósokat és a divatügynökségeket.

Akkoriban szigorú paramétereknek kellett megfelelnie egy modellnek, hogy kiérdemelje az A-listások top, illetve szuper jelzőjét. Kate Moss több szempontból sem ütötte meg a mércét, hiszen alacsonynak számított a maga 172 centijével, és sem az arcformája, sem az alkata nem felelt meg a begyepesedett követelményeknek.

A kislányos arcú, delejes nézésű modell azonban mindenkit levett a lábáról erős kisugárzásával, és a kilencvenes évek végére már a legszexisebb szupermodellek között találhatta magát.

Kate Moss újra a Vogue címlapján

Manapság sokkal befogadóbb a divatszakma, és a korábbi szabályokat sutba dobva, egyenesen trendi lett a szépség sokféleségét hirdetni: gondoljunk csak a molett és a szenior modellek egyre nagyobb sikerére, valamint a természetesség favorizálására.

Fotó: Getty Image

Az új irányzat szerint 44 évével Kate Moss még fiatalnak számít a kifutóra visszacsábított hetvenes és nyolcvanas modellek között, ráadásul még mindig jó formában van. Ám finoman szólva, a HD-kamerák korszaka nem neki kedvez, ha közeli felvételekről van szó, hiszen a fénykorában átbulizott éjszakák, mondjuk úgy, nem tűntek el nyomtalanul.

A modell még mindig gyönyörű, de a bőre már nem az igazi. Ezt sejteti a Vogue Paris szeptemberi fotósorozata is: a magazin ügyesen a füstös homályt alkalmazta a képeken a könnyen kiszúrható, művi retusmunkák helyett, így Kate Moss jóval fiatalabbnak és üdébbnek néz ki, mint valójában. A szupermodell alakja még most is kifogástalan, és remekül fest ebben a nosztalgikus hangulatú megvilágításban.

  • Megosztás: