A kabátok valahogy nem a légies sziluett és a nőiesség kombinációját juttatják elsőként az eszünkbe, pedig minden azon múlik, hogy milyen a kiválasztott fazon. Katalin hercegné imádja a karcsúsított szabású darabokat, mi pedig azt, ahogyan egy-két trükkel nőies szintre emeli a kabátos öltözéket.

A réteges öltözködés, különösen a kabátszezon, köztudottan nem kedvez a nőies stílus törekvéseinek. A kabát rejtekében bármelyik nő könnyen úgy érezheti magát, hogy a ruhatömeg felfalja a vonalait, és egy aránytalan masszát képez az alakjából.

Igaz, Katalin hercegné nem tömköd vastag pulóvereket a csinos kis kabátkái alá, de amennyire a protokoll engedi, ésszerűen öltözködik, így érdemes ellesni a kedvenc kabátfazonjait, melyekben mindig sikkes és elegáns.

Karcsúsított kabátok Katalin hercegné gardróbjából

Megfigyelhető, hogy Vilmos herceg felesége a karcsúsított, lefelé bővülő kabátokat preferálja, melyek nadrággal és ruhával egyaránt nőiesek. A szűkített derékvarrás és az öv, amolyan jolly joker nála, hiszen mindig garanciát adnak arra, hogy a sziluettje légiesen könnyed, a megjelenése pedig nőiesen elegáns legyen.

 

Bár Katalin hercegné többnyire drága dizájner kabátokban mutatkozik a nagyérdemű előtt, a stílusából gond nélkül ihletet lehet meríteni, hiszen az elérhetőbb árkategóriájú divatcégek is gyakran előkapják ezeket a karcsúsított fazonokat. Az idei kollekciókban is bőven találni derékhangsúlyos kreációkat!

Kiemelt kép: Max Mumby/Indigo/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés