Julia Roberts a kilencvenes évek óta az egyik legnépszerűbb színésznő. Stílusa sokat változott az évek során, ám már a karrierje kezdetén is olyan szetteket villantott, amelyek ma éppúgy megállnák a helyüket a gyorsan változó divat körforgásában.

hirdetés

Julia Roberts ilyen sikkes volt a kilencvenes évek elején: stílusérzéke ma is hibátlan

Julia Roberts neve senkinek nem ismeretlen, a színésznő számára az 1990-es Micsoda nő! című film hozta meg a világsikert, ahol Richard Gere oldalán kapott főszerepet. Karrierje azóta kizárólag felfelé ível, miközben nőies, klasszikus és időtálló stílusáról éppúgy ódákat zeng a sajtó. Noha a kilencvenes évek divatja igencsak megosztó, Julia Roberts már akkor is remek ízléssel variálta a menő ruhadarabokat.

A régi fotók nézegetése közben szinte mindenki elámul. Manapság hatalmas teret hódított magának a retró láz, így a hetvenes, nyolcvanas és kilencvenes évek fazonjai egyaránt visszaköszönnek a modern, mai szettekben. Vannak olyan darabok, amelyeknek – szerencsére – örökké búcsút intettünk, ám számtalan fazon és sikkes holmi visszatért az utcai divat színterére, még ha megújult formában is.

Minden korszaknak megvan a maga divatdiktátora, ám Julia Roberts kortalan, nőies stílusával aligha sorolható be egy-egy éra stíluskirálynői közé. A színésznő ízlése sokat finomodott az elmúlt évtizedekben, valamilyen szinten mindig figyelemmel kíséri az aktuális trendeket, miközben személyes ízléséhez és preferenciáihoz éppúgy ragaszkodik. A galériában összegyűjtöttünk néhány mutatós, ízléses összeállítást Julia Robertstől, amelyek némi változtatással még ma is megállnák a helyüket, hiába telt el cirka húsz, harminc év a viselésük óta.

 

Julia Roberts stílusa olyannyira időtálló, hogy a klasszikus darabok nagy része még ma is simán megállná a helyét. A kilencvenes évek furcsa, sokszor értelmezhetetlen trendjei közül is kiválogatta azokat, amelyek valóban nőiesek voltak és elképesztően sikkessé tették a megjelenését. Tény, hogy némi változtatást azért eszközölni kéne az összeállításokon ahhoz, hogy valóban megfeleljenek a mai divat elvárásainak, ám összességében abszolút lenyűgöző, ahogy a színésznő trükközött a ruhadarabokkal.

A kosztümszettek és a kétrészes együttesek rendkívül sikkesnek számítottak a kilencvenes években, és manapság ismét a népszerűségi lista élén helyezkednek el. A válltömés és az oversize, túlméretezett szabás az utcai divatba éppúgy lazán belefér. Még csak nem is kell elegáns esemény ahhoz, hogy valaki egy csinos kosztümöt viseljen.

Julia Roberts imádta a farmerholmikat, sokszor a farmering mellé még egy farmerdzsekit is felkapott. A mai trendek szerint ez az egyik legmenőbb kombináció, a retró láz láthatóan abszolút a hatalmába kerítette az aktuális divattrendeket.

Kiemelt kép: Phil Spencer/Mirrorpix/Getty Images.

Galéria képei: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés