Az 54 éves Julia Roberts nőies, sikkes stílusa évtizedek óta kiapadhatatlan ihletforrásnak számít. Akár az elegánsabb, akár a lazább összeállításait vesszük alapul, a színésznő szerelései örökzöldek a divatban.

hirdetés

Julia Roberts október 28-án töltötte be 54. életévét, amiből legalább egy tízest bátran letagadhatna. Karrierje a nyolcvanas évek végén indult, ám a valódi áttörést az Acélmagnóliák hozta meg számára. Ezért a filmért megkapta az első Oscar-jelölését, világszerte ismertté pedig a Micsoda nő! című filmnek köszönhetően vált. Az 53 éves színésznő ezt követően számos romantikus komédiában kapott szerepet, később pedig drámai alkotásokban is bebizonyíthatta tehetségét.

Julia remek filmekben játszott az elmúlt évtizedekben, és biztosak vagyunk benne, hogy alig akad olyan ember a földkerekségen, aki ne tudna kapásból felsorolni pár kedvenc alakítást tőle. A kilencvenes években nem volt nála népszerűbb színésznő, ezért egyetlen vörös szőnyeges eseményről sem hiányozhatott.

Julia Roberts nőies, modern stílusából könnyű inspirálódni

Már fiatalként lenyűgözte a divatszakembereket a modern, különleges stílusával, hiszen sosem ragaszkodott a hagyományos, nőies eleganciához. Roberts számára nem okoztak problémát a flitteres koktélruhák, ám ha úgy tartotta kedve, akkor nadrágkosztümben érkezett a díjátadóra. Az öltözködését ez a kettősség jellemzi a mai napig, egyformán megjelennek nála a látványos estélyik és a férfiasabb szabású zakók.

 

A színésznő nem szereti túlgondolni, túlbonyolítani a dolgokat, ezért még sosem láthattuk őt feltűnően extrém, hivalkodó darabban. Leginkább az egyszerű, időtálló fazonok híve, mára pedig még inkább finomodott a stílusa. Ennek köszönhetően Julia Roberts mindig a legjobban öltözött nők listáján szerepel, rajta nagyítóval sem lehet találni divatbakikat. Vannak jól bevált stílustrükkjei, melyekkel lehetetlen mellélőni, ám ez nem jelenti azt, hogy unalmas lenne az öltözködése.

Szívesen kap fel magára sötét zakókat, és sokszor láthattuk már olyan összeállításban, melyben csak a fekete vagy a fehér dominál. A kéttónusú szerelésekkel nem tud hibázni, amikor ilyet választ, legtöbbször a fazonokkal, szabásokkal szokott trükközni.

Julia Roberts ruhatára a legjobb bizonyíték arra, hogy a klasszikus elegancia sosem válik elavulttá, idejét múlttá vagy elcsépeltté. Még a kilencvenes években viselt összeállításai is megállják a helyüket manapság, hiszen a visszafogott szabásvonalak újra divatosnak számítanak. Remek stílussal rendelkezik, ezért érdemes inspirálódni az összeállításaiból. A nadrágkosztümök, blézerek bátran viselhetőek a  mindennapokban, így bárki ruhatárába bekerülhetnek.

 

Kiemelt kép: Dia Dipasupil / Getty Images. 

Képgaléria képei: Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés