A Vanity Fair nem aprózta el, Nicole Kidman arcán igencsak megszaladt a retus a címlapon, és a színésznő csodás alakját sem kímélték a művi hatású szépségeffektekkel. Miközben egyre nagyobb hangsúly kerül a természetességre, és ebből a divatvilág éppúgy kiveszi részét, érthetetlen módon még mindig akadnak olyan esetek, amikor túlfut egy érzékeny határon a szépítő hatás.

hirdetés

Manapság egyre kevesebb agyonretusált fotóval találkozni a közösségi médiában, a divatvilág még lassacskán, de szintúgy felzárkózik a természetesség elvét előtérbe helyező felfogáshoz. Az önelfogadás sokkal inkább előtérbe kerül, mint néhány évvel korábban, és az ötvenen túli nőket megcélzó reklámok, magazinfotók is jobban igyekeznek helyén kezelni az öregedéssel járó természetes változásokat.

Jó pár évvel ezelőtt Nicole Kidmant a botox miatt érte sok kritika, a színésznő le sem tagadhatta volna a túltolt kezeléseket, valósággal megfagyott az arcmimikája. Manapság már ő is csak élcelődik az akkori próbálkozásán, miután felhagyott a beavatkozásokkal, bevallotta, hogy nem szerette az akkori arcát, és attól is félt, hogy nem kap majd szerepeket a kifejezéstelen mimikája miatt. Azóta áttért alternatív, természetesebb szépészeti megoldásokra, és jobbnál jobb filmekben csillogtatja meg tehetségét.

 

Az 54 éves színésznő manapság jóval magabiztosabb, ha lehet így fogalmazni, jól kezeli a hollywoodi nyomást, és ma már elsősorban a sokoldalúságával szeretne érvényesülni, nem pedig azzal, hogy egy percet sem öregszik. Számos nagyszerű alakítása volt az utóbbi időben, amire a Vanity Fair cikke is kitér, a magazin gyakorlatilag összegzi a színésznő munkásságát. Bár az interjú egy 54 éves nő szakmai kiteljesedéséről szól, a címlap valahogy nincs összhangban az egésszel, még úgy sem, hogy Kidman szimbolikusan kitárja előttünk Hollywood kapuját.

 

Számunkra abszolút érthetetlen, hogy miért volt szükség ilyen mértékű utómunkára Nicole Kidman fotói esetében, hiszen a színésznő fantasztikusan fest. Miután már bőven elültek a korábbi botox-bakikért kapott kritikák, most azon hüldeznek sokan, miért kellett irreálisan átformálni a színésznőt, aki manapság azt közvetíti megjelenésével, hogy teljesen rendben van önmagával, ráadásul a munkájában is előnyére tudja fordítani az életkorát, valamint az abból adódó sokéves tapasztalatait.

A tavalyi, Lucille Ball szerepével megszerezte az ötödik Oscar-jelölést, a 2022-es Az északi című filmben pedig Gudrun királynőt alakítja. Az interjúban Kidman arra is kitér, hogy nagyjából negyvenévnyi pályafutása ellenére még mindig úgy viszonyul minden szerepéhez, mintha épp frissen végezte volna el a színészi iskolát.

Valószínűleg ez a kijelentése ihlette a címlapfotót, amin a színésznő tényleg bakfisként jelenik meg, birtokolva Hollywood kulcsát. Az utalás azonban nem bizonyult túl szerencsésnek, ugyanis nem jön át egyértelműen, mit akartak érzékeltetni ezzel, annyira sokkoló a művi hatás.

 

Az mindenképp dicséretes, ha bármely híresség kapcsán a hivatásáról, szakmai érdemeiről születik cikk, ám az sem utolsó szempont, ehhez milyen fotókat társítanak.

Nem Nicole Kidman az egyetlen, akinél túlment a retus

Nem Nicole Kidman az egyetlen, akivel előfordult, hogy indokolatlanul túlretusálták a fotóit. A Kardashian lányok rendszerint posztolnak művi korrekción átesett fotókat magukról. Néha nem csupán a bőrük sínyli meg a szépségeffektek természetellenes hatását, előfordult már, hogy az alakformáló retus következtében egyikük keze lett pálcikavékony.

Gyönyörű színésznők sokaságával esett már meg egyébként, hogy címlapképeiken és kampányfotóikon irreálisan túlhúzták a retust. Anne Hathaway és Kate Hudson sem úszta meg a túlbuzgó szépítést, aminek az lett az ára, hogy képmásuk szinte alig hasonlított önmagukra. Jó esetben csupán a bőr textúráját, esetleg a fáradtság nyomait simítják el az utómunkálatok, ám sajnos az sem ritka jelenség, hogy az adott nő teljesen elveszíti eredeti vonásait a túlzott retus következtében. Az utóbbiról már nehezen mondható el, hogy szimpla korrekció, így ideje lenne végleg felhagyni az efféle manipulációkkal.

 

Kiemelt kép: Axelle/Bauer-Griffin/FilmMagic/Getty Images.

Kép a cikkben: Steve Granitz/FilmMagic, Lisa Maree Williams/Getty Images, Maurizio Cattelan, Pierpaolo Ferrari/Vanity Fair.

  • Megosztás:
hirdetés