Ahol Helen Mirren feltűnik, ott biztos, hogy minden szem rászegeződik. A 76 éves színésznő sokáig elegáns, letisztult megjelenésével tűnt ki a vörös szőnyegen, manapság pedig a merész ruhaválasztásaival sikerül magára vonni a figyelmet. Mindent elképesztő nőiességgel, magabiztossággal tud viselni, Cannes-ban pedig ismét bebizonyította, hogy még a tetőtől talpig csillogó, ezüst ruha is lehet ízléses.

hirdetés

Helen Mirren stílusát éveken keresztül a letisztult elegancia jellemezte. Legtöbbször klasszikus fazonokat, visszafogott színeket viselt a színésznő. Ám kiváló ruhaválasztásaival mindig kitűnt a tömegből. Kortalan megjelenésével sokakat inspirál, de a személyisége is sokat hozzátesz ahhoz, hogy tőle minden roppant természetesnek hat. Egyszerűbb és a vagányabb darabok keverednek a ruhatárában, és a feltűnőbb stíluselemektől sem ódzkodik, azonban roppant ízlésesen tudja tálalni azokat.

Sokáig egy igazán egyszerű divatszabály határozta meg az öltözködését : a visszafogott vonalvezetésű ruhákat feltűnő kiegészítőkkel, ékszerekkel házasította. Ez a koncepció még manapság is gyakran megjelenik nála, ám egyre többször láthatjuk csillogó összeállításban.

Helen Mirren imádja a csillogó ruhákat

Helen Mirren egy ideje már szinte csak a Dolce & Gabbana divatház ruháiban jelenik meg. Legelőször tavaly vette fel az olasz luxusmárka egyik egyedi kreációját, akkor a Velencében tartott divatbemutatóra érkezett. Ő volt az esemény sztárja, amin nem is csodálkozunk.

 

Pár héttel később a velencei filmfesztiválon viselt egy feltűnő, csillogó egészruhát, melyet szintén az olasz divatház kínálatából választott. Ezzel a darabbal mindenkit meglepett, hiszen a színésznőre korábban a szolid elegancia volt jellemző.

 

A csillogó ruhaköltemény ennek ellenére nem hatott furcsának vagy túl soknak a hírességtől. A szabás kifejezetten egyszerű, így a flitterekkel teletűzdelt anyag csappet sem tűnt bazárinak. A visszafogott ékszerekkel pedig szépen megteremtette az elegancia tökéletes egyensúlyát.

Márciusban szintén egy ezüstösen csillogó ruhakölteménybe bújt, melyet úgyszintén a Dolce & Gabbana tervezői párosa alkotott meg. A midi fazonon váltakozott a flitterek, strasszok, kövek mérete, ettől kifejezetten izgalmassá vált. Az egyszerű szabást letisztult ékszerekkel és egy fekete hajpánttal dobta fel a színésznő, ebben a formában kifejezetten sikkes a fémes csillogás.

Hosszú hajjal és csillogó ruhában perdült táncra Cannes-ban

Helen Mirren a cannes-i filmfesztiválról sem hiányozhatott, egy premier erejéig ő is megjelent a francia Riviérán. Most sem okozott csalódást, hiszen elképesztő szerelésben sétált végig a fotósok előtt. Ezúttal sem hagyta el a csillogást, egy zárt, válltöméssel feldobott ezüst ruhát viselt, melyet hatalmas flitterek díszítettek.

 

Láthatóan remekül érezte magát pazar estélyi öltözékében a színésznő, még táncra is perdült jókedvében. Nem először okoz nagy meglepetést, lassan védjegyévé válik a látványos és vagány bevonulás. Ezúttal Andie McDowell volt a partnere a vidám pillanatokban.

 

Mivel maga a ruha is ékszerként fénylik, Helen Mirren most visszafogott fülbevalót választott az öltözékéhez. Már ez az ezüstösen sziporkázó ruha is roppant látványos volt, ám a színésznő hosszú frizurájával és vagány, szemhangsúlyos sminkjével tetézte az összképet. Hajhosszabbítást viselt, így egészen a derekáig értek a tincsek. Lenyűgözően festett egyenesre fésült hajával és vastagon kihúzott szemeivel. Olyan volt, mint egy modern, elegáns punk.

 

Helen Mirren a cannes-i filmfesztiválon ledöntött egy újabb falat, ami a nőiesség útjában állt. Bebizonyította, hogy a hosszú haj hetven év felett is lehet elképesztően sikkes, és cseppet sem öregíti a megjelenést. A színésznő tele van magabiztossággal, önbizalommal, pozitív életszemlélete pedig irigylésre méltó. Mindent eleganciával tud viselni, és a még a legfeltűnőbb ruhában sem tűnik bazárinak a végeredmény.

 

Kiemelt kép: Stephane Cardinale – Corbis / Getty Images. 

Képek a cikkben: Jacopo Raule, Ernesto Ruscio, Vittorio Zunino Celotto, Michael Loccisano, Samir Hussein, Lionel Hahn / Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés