A vörös szőnyeges események legszebb öltözékei között általában ott szerepel egy lélegzetelállító tüllruha. A kislányos bája már rég a múlté, a tervezők inkább az eleganciáját hangsúlyozzák. Ám mégis megvan benne a játékos romantika. Ezt Helen Mirren is így véli, aki nem fél kísérletezni az anyag divatosságával.

hirdetés

A tüll tökéletes példája annak, hogy egy anyagot nem lehet, de legalábbis nem érdemes beskatulyázni egyféle stílusba. Legfőképpen ugyanis a belőle készült ruhától függ milyensége, így kis változtatással képes volt kitörni a tömény romantikát és finomságot képviselő mivoltából, gyakorlatilag újradefiniálták a tervezők. Napjainkban már nem csak a tündérmesék, a balettelőadások és az esküvők gyakori eleme a tüll, az elegáns eseményeken éppúgy megállja a helyét anélkül, hogy túlzottan modoros lenne.

Helen Mirren is a tüllruha egyik nagy rajongója

Egyes sztárok rendszeres viselői a habos remekműveknek. Helen Mirren színésznő például még mindig hihetetlen eleganciával viseli ezt az anyagot. Tökéletesen mutatja be, hogy a stílusokat nem érdemes keretek közé fogni, főleg nem korhoz kötni őket.

 

A divattervezők is meglátták benne a kihívást, ennek eredménye pedig az lett, hogy a tüllt láthattuk már szegecses bőrdzsekivel és fekete bakanccsal, de neonszínekkel és mintákkal párosítva is. Éppen a sokoldalúságának köszönhető, hogy napjainkban már nem kell a nagy napra várni ahhoz, hogy végre tüllbe bújhasson az ember. Ezt szerencsére egyre több ruhamárka bővülő és színesedő kollekciója is jól mutatja, így ma már nem nehéz beszerezni egy-egy ízléses darabot a hétköznapi boltokban sem.

Kiemelt kép: Stephane Cardinale-Corbis/GettyImages.

  • Megosztás:
hirdetés