Ha eddig csak az edzés végén vetted elő a törölközőt, nagyon rosszul tetted. Nem is gondolnád, mennyi izomcsoportot megmozgathatsz a segítségével!

A laposabb, feszesebb hasért bizony, meg kell dolgozni, de nemcsak futással, felülésekkel vagy edzőtermi gépekkel érhetsz el látványos eredményt. Könnyebben lesuttyan a zsír a hasfalról, ha az izomzat munkára van fogva, és nem olyan renyhe, hogy előreengedje a pocakot.

Bár a hasizmok lokális erősítésével is beindul egyfajta zsírégető folyamat, a makacsabb úszógumik legyalulásához elengedhetetlen, hogy a feszesítő és izomépítő gyakorlatokat valamilyen kardió edzéssel kombináld. Ám olyankor sem kell bűntudatot érezned, ha elszántságodat keresztülhúzza az időhiány.

A kockás hasú Laura London fitneszedző két könnyített, egyperces gyakorlatot eszelt ki ilyen helyzetekre, melyek otthon, szállodában vagy bárhol elvégezhetők egy törölköző segítségével. A harmadik videón már egy komolyabb, izzasztóbb gyakorlatsort láthatsz, melynek szintén főszereplője a sporteszközzé avanzsált törölköző.

Az első feladat előnye, hogy a derekat is karcsúsítja, hiszen az oldalt elhelyezkedő izmokat mozgatja át.

A második gyakorlat a harántizmokat teszi feszesebbé, de egyúttal a kitartott karok alsó – gyakran fityegő – részét is tónusosabbá teszi.

A harmadik videóban látottak előnye, hogy míg a padló láthatóan tisztább, a hasfal laposabb és erősebb lesz. Itt már egy komolyabb edzésprogramot láthatsz, ám mindössze nyolc percet kell rááldoznod a szabadidődből.

  • Megosztás:
hirdetés