A 92 éves Iran Khanoom konvencióktól mentes sikkes eleganciája tökéletesen kifejezi életvidám személyiségét. Az iráni származású párizsi divatblogger bohém, színes, feltűnő összeállításaira a nagy márkák is felfigyeltek, tavaly a Gucci kampányában tűnt fel.

hirdetés

Iran Khanoom imádja a divatot, de nem a tucatrendeket követi. Szenvedélyes személyiségéről sokat elárul színes, mintákkal tarkított stílusa, hiszen az öltözködés számára az önkifejezés és a belső szabadság megnyilvánulásának egyik alapvető módja.

Úgy véli, az emberek nem beskatulyázhatók, és ezt a megjelenésünknek éppúgy tükröznie kell. Szerinte sem az életkor, sem a származás vagy a testalkat, illetve más befolyásoló tényező nem akadályozhat meg egy embert abban, hogy önmaga legyen, ezért bátran kísérletezik a fazonokkal, színekkel mintákkal.

Az idős hölgy roppant ízlésesen és nőiesen öltözködik, de a társadalmi elvárásoknak nem kíván megfelelni. Egyedülálló stílusára sokan felkapták a fejüket az Instán, de emellett Khanoom blogja is vonzza a figyelmet.

Saját nevével ugyanis elindított egy weboldalt, amely egyfajta közösségépítő blogként működik, ahol bárki, aki csatlakozik, történeteket mesélhet el, bemutathat számára fontos, inspiráló embereket, vagy életmóddal, lélekkel kapcsolatos tartalmakat készíthet. Iran is szívesen osztja meg gondolatait ezen a felületen. Az öregedésről például megszívlelendő sorokat írt.

Bár naponta megtapasztalja, hogy a test öregedése, leépülése törvényszerű, úgy érzi, a legfontosabb az, hogy a szívünkben, a lelkünkben és az elmékben megőrizzük fiatalságunkat. Ő pedig az egyik legjobb példája annak, hogy a belső fiatalság kívülre is átsugárzik.

A 92 éves divatblogger imádja az egyedileg készített ruhadarabokat és a színes, izgalmas összeállításokat. A humor szintén nagyon fontos számára, vidámsága szinte ragadós. Pár éve még biciklire pattant, de ha épp kedve van, táncra perdül, tornázik, vagy a konyhában tevékenykedik. Energikussága és szenvedélyes életszeretete igazán inspiráló!

A 92 éves divatblogger minden szerelése szemet gyönyörködtető

Iran az évek során színpompás ruhatárat épített fel, melyben egymást váltják a klasszikus és a meghökkentő darabok. Imádja a formabontó kreációkat, ezeket szívesen építi be a megjelenésébe.

Sosem ragad le egyetlen stílusnál, a kifinomult elegancia éppúgy jellemző rá, mint a laza, sportos megjelenés. A kettő nagyszerűen kiegészíti egymást.

A kiegészítőkkel sem szokott spórolni, rengeteg kalapja van, ezekkel imádja megfűszerezni az egyébként is feltűnő szereléseit.

A mintákkal sem finomkodik, szívesen vegyíti az egyes motívumokat. Az anyagok mixelése úgyszintén jellemző a divatbloggerre, ettől csak még extravagánsabbá válik minden összeállítása.

Tavaly a Gucci is felfigyelt a hölgyre, így az egyik divatkampányban debütált modellként. Iran a rá jellemző természetességgel reklámozta a luxusmárka legújabb darabjait.

Az idős blogger egyre több helyen tűnik fel, a divatmagazinok szívesen készítenek vele interjút, jelenítik meg képeit. Sokszor a lányával közösen szerepel a felvételeken, aki úgyszintén remek ízléssel, stílussal rendelkezik.

Az idős divatikon örül a népszerűségnek, ám számára ez továbbra is csak a divat szeretetéről és az önkifejezésről szól. A kiposztolt képeihez írva rendszerint egy-egy gondolatot is megoszt követőivel, melyek többsége igazán elgondolkodtató és motiváló erővel bír. Iran számára ez egy jó hobbi, amivel kitölti egyébként is aktív mindennapjait.

Sokan inspirálónak tartják az összeállításait, hiszen bátran keveri az egyes stílusokat, mintákat, színeket. Rendkívül bátor a ruhaválasztás terén, láthatóan nem érdeklik az elavult társadalmi szabályok. Ami nem is baj, mivel a feltűnő tónusok valósággal megfiatalítják.

A 92 éves Iran Khanoom legbelül egy szenvedélyes, vidám, fiatal nő, egy érett hölgy bölcsességével. Nem csak az öltözködési trükkjeit, a színek, minták kombinálását érdemes ellesni tőle, hanem az életigenlő természetéből is sokat lehet tanulni.

 

Kiemelt kép: Iran Khanoom / Instagram. 

  • Megosztás: