Iris Apfel elképesztően színes, vidám stílusával robbant be a divat világába. Korábban belsőépítészként dolgozott, ám egyedi, utánozhatatlan öltözékeivel csakhamar ismert stílusikonná avanzsált. Nála a kevesebb több elve nem mindig érvényesül, de sokakat ráébresztett arra, hogy a merész túlzások sem feltétlenül zavaróak, ha alapvetően harmónia uralkodik a szettben.

hirdetés

 

A stílus kortalan, az egyediség pedig belülről fakad. A 100 éves Iris Apfel erre tökéletes bizonyíték. Aktívan jelen van a fiatalabb generáció által használt közösségi platformon, és folyamatosan posztol elképesztően jól megkomponált fotókat szettjeiről.

Miközben sok nő tart az öregedés látható jeleitől és az érett kor elérkeztétől, mert úgy érzik, a mai világban könnyen láthatatlanná válhatnak, Iris Apfel egyszer csak jött, és teljes természetességgel kódolta át a sztereotip gondolatokat az idősödésről. Itt ez az erős, öntudatos, sokoldalú, színes egyéniség, aki a kortalan lélek abszolút megtestesítője, és naponta bebizonyítja, hogy soha nem késő megélni az álmokat és a nőiességet.

 

A csodálatos, immár 100 éves modell nem ebben a szakmában kezdte el építgetni karrierjét. 97 évesen írta alá élete első modellszerződését, tehát a dédelgetett álmok igenis valóra válhatnak. Noha eredeti foglalkozása sem áll olyan nagyon távol a divat világától.

Belsőépítészként éppúgy szükség volt kifinomult ízlésére és szépérzékére, szakértelmét pedig hosszú pályafutása is visszaigazolta, ezalatt kilenc elnök váltotta egymást az Egyesült Államokban. Extravagáns stílusára a nagyobb márkák is felfigyeltek, kreativitását most egy ruhakollekció megtervezéséhez használja. A H&M-nek kreált darabok jövő tavasszal hódítják meg az üzleteket.

Iris Apfel stílusa kifejezetten feltűnő, sziporkázó és egyedi

A legtöbb stylist első tanácsa a fiatalító öltözködés témakörében a színes dolgok viselése, legalább a kiegészítők terén. Sokan hajlamosak a kor előrehaladtával a komorabb, egyszerűbb és visszafogottabb árnyalatokat választani a gardróbból. Ám az élénkebb, elevenebb színek nem csak a megjelenést pezsdítik fel, hanem önkifejezésre is alkalmasak. Sőt, energikusságukkal hatással vannak mind a viselőjükre, mind a környezetére, és az életvidám kisugárzást is felerősítik.

 

Iris Apfel kifejezetten fiatalosan és egyedien öltözködik. A vibráló színek híve, erőszeretettel párosít olyan árnyalatokat is, amelyek első blikkre érdekesnek, furcsának és harsánynak tűnhetnek. A 100 éves modell azonban olyan érzékkel nyúl a ruhatárához, hogy minden egyes összeállítás egy valódi divatpillanattá válik rajta. Nem is véletlen, hogy imádják a fotósok, számos címlapon és divatmagazinban szerepel mind a mai napig.

 

A szakértők szerint a túlzó, vastag és feltűnő kiegészítők nem mindig működnek jól együtt, és sok esetben avíttá, öregessé teszik a szetteket. Iris Apfel azonban rácáfolt erre temérdek mennyiségű kiegészítőjével, hiszen az egyéniséghez passzoló, stílusosan megjelenített és extrém módon összekomponált dolgok képesek megteremteni a harmóniát, amennyiben önazonosak.

Bár rengeteg ékszert visel egyszerre, rajta semmi sem tolakodó, harsány, vagy túlzsúfolt. Ez pedig leginkább azzal magyarázható, hogy úgy használja a divat eszközeit, mint egy művész az alkotói ihletet. Belső sugallat vezérli.

 

Az egyedi stílusához tökéletesen passzolnak ezek a darabok, hiszen annak ellenére, hogy elképesztően sok nyakláncot, karkötőt és gyűrűt visel, olyan aprólékossággal állítja össze a részleteket, hogy az összhatás egy vidám, kifinomult és sikkes nő látszatát kelti.

 

Iris Apfel stílusa nem csupán a színes, extravagáns öltözködése vagy a túlzásba vitt kiegészítők miatt olyan egyedi. Minden alkalommal gondosan választ szemüveget, ami rendszerint tökéletesen passzol a megjelenéséhez. A vastag keretes darabok nem mindenkinek állnak jól, azonban Iris Apfel még ezeket a feltűnő szemüvegeket is kifinomultan, nőiesen tudja viselni.

 

Kiemelt kép: Brad Barket/Getty Images.

Cikkben található képek: Daniel Zuchnik/WireImage/Jamie McCarthy/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés