A kétezres évek trendjei a mai szemmel nézve igencsak megosztóak, ám van néhány olyan stílusrészlet, ami 2023 őszén újult erővel tér vissza. Ezek a ruhadarabok ma is simán vállalhatók.

hirdetés

A 2000-es évek menő trendjei, melyek ma is divatosak

A kétezres éveket illetően számos olyan divatrészlet ugrik be az embereknek, amit jobb lenne inkább örökre elfelejteni. Na persze ez teljes mértékben lehetetlen, ugyanis a családi fotóalbumokban található ezeréves képek mindenkit emlékeztetnek a hatalmas stílusbakikra. Bár igaz, hogy a ma már cikinek és stílustalannak vélt ruhadarabok akkoriban irtó menőnek számítottak.

Minden divatkorszak magára húz valamiféle jelzőt. A kétezres évek eleje abszolút a felejthető kategóriába sorolta magát, a korszak trendjei értelmezhetetlen stíluskombinációkat, furcsábbnál furcsább fazonokat futtattak fel. A retró láz elérkeztével sokan tartottak attól, hogy az azóta őrizgetett holmik ismét előkerülnek majd a szekrényből. Nos, való igaz, hogy nem tévedtek nagyot. Habár tény, hogy a legtöbb akkori trend kínosnak bizonyul 2023-ban, van néhány olyan ruhadarab, ami ma is simán megállja a helyét az utcai divatban. Némi változáson és átalakuláson estek át, de idén ősszel elképesztően sikkesek lesznek a kétezres évek kedvencei.

A falatnyi kis crop topok, vagyis hasvillantó pólók hihetetlenül sikkesnek számítottak a kétezres évek elején. Persze az összhatásra akkoriban az is rátett egy lapáttal, hogy mindenki csípőfazonú nadrággal kombinálta az egyébként is rövidke pólókat. Manapság ismét rendkívül divatos ez a nőies, dögös fazon, azonban a legtöbben magas derekú farmernadrágokkal boronálják össze őket, hogy az eredmény ne legyen annyira túlzó. A szembetűnő feliratok és infantilis minták szerencsére elmaradtak az évek során, az öltözék ebben a formában sokkal letisztultabb, mint annak idején.

A velúr melegítőszettek szintén hatalmas népszerűségnek örvendtek a kétezres évek elején, persze ezeket is szigorúan hasvillantó fazonban, illetve csípőfazonban szabták. Ebben a színes, giccses formában aligha állnák meg a helyüket az idei repertoárban, ám tény, hogy a melegítő viselése és egyúttal a velúranyagú összeállítások is visszatérnek az utcai divatba idén ősszel.

A kétezres évek elején mindenki a flared fazonú nadrágok rabja volt. A combnál testhezálló, majd térd alatt kiszélesedő trapézfazont imádták a nők. A széles szárú nadrágok térhódításával pedig egyértelművé vált, hogy ezek a darabok is visszatérnek a modern kínálatba. Persze annyi különbséggel, hogy idén már inkább magasabb, de legalább közepesen magas derékvonallal szabják őket, így sokkal szolidabbak és előnyösöbben formálják a megjelenést.

Kiemelt kép: Jeremy Moeller/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés