Ilona Royce Smithkin narancsos frizurája semmihez sem volt hasonlítható, ahhoz színben passzoló hosszú szempilláinak köszönhetően pedig egészen formabontóvá vált a megjelenése. A 101 éves korában elhunyt divatikon káprázatos stílusával igazi kincsnek számított.

hirdetés

A lengyel származású művésznő élete rendkívül különleges volt, olyan amiről regényeket írnak vagy filmet készítenek. Művészlélek volt, festményeit világszerte több múzeumban kiállították. Egyedi, izgalmas öltözködési stílusára pedig sokan felfigyeltek. A divatfotósok egyik kedvencének számított, még dokumentumfilmben is szerepelt.

Ilona Royce Smithkin stílusa és elbűvölő egyénisége sokakat inspirált

Ilona elképesztő karriert futott be, az élete rendkívül szerteágazó volt. Már gyerekkorában vonzották a művészetek, később komolyabban tanult művészetelméletet. Kipróbálta magát rajztanárként, illetve festészetet is tanított.

Rengeteg portrét készített, ám a pályafutása csak később indult el, amikor megismerkedett a híres Advanced Style megálmodójával, Ari Seth Cohennel. A divatfotós egy barátjától hallott az egyedi megjelenésű művésznőről, aki Manhattan nyugati felén bukkant fel rendszeresen. Ilona akkortájt már élénk frizurával és látványos stílussal rendelkezett, melyért Ari egyből rajongani kezdett. Kettejük között barátság szövődött, beszélgetéseiket videóra vették, melyek később a blogból készült dokumentumfilmbe is bekerültek.

A festő ezután fogott bele komolyabban a modellkedésbe, olyan márkákkal dolgozott együtt, mint a Coach, vagy a Mara Hoffman. Ilonát A 92 éves oldszkúl legenda néven emlegette az egyik híres amerikai magazin. Elragadó bájával, vidám kisugárzásával és tehetségével igazi múzsává vált a fotósok, filmkészítők számára. Már nyugdíjas volt, amikor híres lett, a karrierépítést cseppet sem gátolta a kora, hiszen pozitív életszemlélete valósággal inspirálta az embereket.

Az idős modell nagyon sok követővel rendelkezett az Instagramon, gyakran osztott meg képeket önmagáról, színes öltözékeiről. Ruhadarabjai mindig nagyszerűen harmonizáltak a frizurája színével, és nem szűkölködtek látványos mintákban sem. A sminkjét is a feltűnő árnyalatok jellemezték. Imádta a szereléseit különféle kiegészítőkkel megbolondítani, a vintage apróságok voltak a kedvencei.

Ilona Royce Smithkin 101 évesen, idén augusztusban hunyt el. A művésznő a divatvilág egy üde színfoltja volt, hiszen feltűnő szerelései jókedvet, vidámságot közvetítettek.

 

Kiemelt kép: ilonaroycesmithkin/Instagram.

  • Megosztás:
hirdetés