Az esztétikailag zavaró hibák helyreigazításának érdekében sokan fordulnak manapság plasztikai sebészhez. A tudomány fejlődésével lehetőség nyílt az apróbb korrekciókra már noninvazív eljárásokkal is. Ezeknek a beavatkozásoknak számos előnye lehet, azonban nem szerencsés átesni a ló túloldalára, ekkor már ugyanis inkább ronthat a helyzeten az arcplasztika, mintsem javítana.

hirdetés

 

Az arcplasztika sok esetben önbizalomnövelő hatású

Számos nő küzd meg minden reggel a tükör előtt apró szépséghibáival. Sokakat zavar a fülük állása, orruk formája vagy ajkaik vékonysága. Bizonyos esetekben ez odáig fajul, hogy mindent megtesznek annak érdekében, hogy sminkkel vagy frizurával leplezni tudják arcuk azon részleteit, melyek számukra nem kielégítőek. Mindeközben pedig folytonos szorongással tölti el őket a tudat, hogy elégedetlenek külsejükkel.

Az ilyen esetekben egy apró korrekció is segíthet megszabadulni az önbizalmukat földbe tipró problémától. A mai fejlett technológiáknak köszönhetően már több, kevésbé drasztikus eljárás közül választhatnak a páciensek, a heg gyorsabban gyógyul, a lábadozás kevesebb fájdalommal jár, és az eredmény is kifejezetten természetes hatású lehet.

 

Azonban számos dolog befolyásolja egy arcplasztika sikerességét és végeredményét. Bizonyos esetekben a szervezet nem túlzottan befogadó az idegen anyagokkal szemben, a gyógyulási folyamat is lassabb lehet, ezáltal pedig több fájdalommal is járhat a lábadozás. A plasztikai sebészet nem ígér biztos eredményt, ezt pedig a kés alá fekvő nőkkel előre közölni szokták. Az arc könnyedén eltorzulhat, pláne azokban az esetekben, ha a beavatkozás a csontokat, izmokat is érinti. Ezekben az esetekben a gyógyulás egyéni ütemben halad, sokszor előre nem megjósolható komplikációk is felmerülhetnek.

A sebészi eljárások várható eredménye már az előzetes megbeszélések során szinte pontosan látható, hiszen olyan technológiákat fejlesztettek ki, amikkel még az átalakítás előtt, akár háromdimenziós képen is láthatóvá válik az arcplasztika utáni állapot. A legnagyobb problémát az okozza, ha valaki túlzásba esik arcának átszabásával, hiszen a műtétek halmozása miatt az eredeti arcforma egyre felismerhetetlenebbé válik, illetve az elért hatás sem lesz természetes.

Sok esetben a bőrszövet nem tud olyan ütemben regenerálódni, ahányszor megbolygatják, ezáltal elveszítheti plasztikusságát, és püffedtté, gumiszerűvé válhat. Ez persze, nem minden esetben igaz, fontos a jó szakember, aki alapos kivizsgálásnak veti alá az illetőt, és minden eshetőséget előre vázol. Az etikus hozzáállás szintén elvárható, sok plasztikai sebész például nem vállal rizikós beavatkozásokat, sőt, azt is közli pácienseivel, ha olyasmit kérnek, ami nem növeli az arc vagy a test esztétikáját, hanem épp ellenkezőleg: aránytalanná teszi azt, ezáltal elveszíti harmóniáját.

Sztárok, akik túlzásba estek az arcplasztikával

Sokan az első tetoválás vagy piercing után csináltatják az újabb és újabb testdíszeket. Ilyen függőségi állapot a plasztikával kapcsolatban szintén kialakulhat. Ha valaki belelendül a műtétekbe, akkor nehezen mond le az elérhető, áhított tökéletességről. Amint egy esztétikailag zavaró probléma elhárításra kerül, a legtöbb nő talál magán egy másikat, amin javítani szeretne.

Mindaddig, amíg apró beavatkozásokról van szó, nem okoz problémát a sebészeti eljárások sorozata, azonban abban az esetben, ha hatalmas változást szeretne elérni valaki arcának szinte minden területén, az eredmény feltűnően mű és természetellenes lehet. Persze, ez sok tényező függvénye lehet, az orvos szakértelmétől kezdve az egyéni gyógyulási folyamatáig.

Donatella Versace

Donatella Versace talán a legismertebb azon hírességek között, akik jelentősen túlzásba estek az arcplasztikával. Szinte alig találni róla olyan képet, amin az arcvonalai természetes formában láthatók. A nagyközönség úgy ismerte meg, hogy többször feküdt kés alá, így már-már furcsa is lenne valódi arcformájával látni őt. Mindenesetre nem csak az arcvonásai és az ajkai lettek természetellenesek, a bőre is megsínylette a rengeteg kezelést és műtétet. Pedig bájos, szép arccal rendelkezett, nem is értjük, mi problémája akadhatott a tükörképével.

Jennifer Gray

A Dirty Dancing 61 éves sztárja hihetetlenül bájos, babaarcú lány volt, amikor a filmrajongók megismerték őt. Mindenki talál magán apró részleteket, amiket szívesen megváltoztatna annak érdekében, hogy maximálisan jól és magabiztosan érezze magát a bőrében. Azonban Jennifer Gray olyannyira túltolta az arcplasztikát, hogy rá sem lehet ismerni, csupán nyomokban fedezhetők fel eredeti vonásai. Pedig korábban csak az orra zavarta, az önbizalma érdekében elég lett volna csupán azt korrigáltatnia. Sajnos, nem bírt megállni egy kisebb igazításnál.

Janice Dickinson

Janice Dickinson a tipikus esete annak, amikor a számos arcplasztika következtében szinte ijesztővé válik az arcmimika. A gyönyörű arcú, vadítóan csinos modell egy igazi szexszimbólum volt a beavatkozások előtt, mára azonban jelentősen megváltoztak a vonásai a sorozatos beavatkozások következtében. Az ő esetében is érthetetlen, miért feküdt ennyi alkalommal kés alá.

Lindsay Lohan

Lindsay Lohan a kétezres években többször kiérdemelte a botrányhős címet. Hajlamos a különböző függőségekre, sajnos a plasztikázás is a szenvedélyévé vált. Nála is szembetűnően félresikerült az arcplasztika, az egykori tinisztár bájos, kedves arca egyre felismerhetetlenebb lett az évek során.

Dolly Parton

A színésznő, aki 75 évesen is csúcsformában van, sokat köszönhet a plasztikai sebészeknek. Ő nem csak az arcplasztika hatalmas rajongója, más területeken sem veti meg a beavatkozásokat. Fiatalkori képeit elnézve akkor is fantasztikusan nézne ki, ha nem feküdt volna kés alá. Azonban olyan sokszor tette ezt meg, hogy ő is elveszítette természetes báját.

Courteney Cox

A Jóbarátok Monica Gellerje igazi természetes szépség. Legalábbis az volt mindaddig, amíg nem vitte túlzásba az arcfeltöltést. Megdöbbentő a különbség, az 57 éves színésznő cseppet sem úgy fest, mint a közkedvelt sorozat jeleneteiben, és ez nem csak az évek múlásának köszönhető.

 

Kiemelt kép: CBS via Getty Images/Tommaso Boddi/WireImage/Getty Images.
Cikk képei: PL/Gould/IMAGES/Frazer Harrison/CBS via Getty Images/Tommaso Boddi/WireImage/Albert L. Ortega/WireImage/Arnold Turner/Getty Images for Charmaine Blake PR/ Theo Wargo/WireImage/Robert Kamau/GC Images/Silver Screen Collection/Keith Mayhew/SOPA Images/LightRocket via Getty Images/Reisig & Taylor/NBCU Photo Bank/NBCUniversal via Getty Images/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés