A plasztika cseppet sem ördögtől való, pláne akkor, ha finom, természetes eredményt ígér az eljárás. Ez a profi sebész előtte-utána videókon mutatja be, hogy nem kell a teljes arcot átszabni ahhoz, hogy valaki szebbnek lássa magát a tükörben.

hirdetés

A plasztika szó hallattán nagyon sokan még manapság is az elrontott, túltolt átalakításokra asszociálnak. Tény, hogy számos elrettentő esetről hallani, több olyan híresség van, akire már alig-alig lehet ráismerni, hiszen a beavatkozások teljes mértékben eltorzították eredeti arcvonásaikat. Az elrontott sebészi folyamatok, valamint az egymás után következő újabb és újabb plasztikák mellett azonban a művi átalakításnak van egy másik oldala is, amit csak kevesen látnak meg.

Bármennyire is úgy tűnik, hogy valaki egy sebészkéssel próbálja átdolgozni a genetikai adottságokat, a plasztika egyáltalán nem ördögtől való. Természetesen helyén kell kezelni a különböző beavatkozásokat és meg kell látni, ha valaki túlzásba esik velük, s nem csupán a ráncait, finom egyenetlenségeit korrigáltatja, hanem gyakorlatilag élő filterré szabatja magát, ám a könnyed, alig észrevehető átalakítások bőven beleférnek a természetes kategóriába.

Nagyon sok olyan sebészi munka van, amiről kicsit sem mondható meg, hogy az adott arcon bizony plasztikai sebész dolgozott. A plasztika nem egyenlő a művi, maszkszerű átformálással és azzal, hogy az ember arca nem is mozog a beavatkozás után. A mimika és az eredeti vonások nem feltétlenül tűnnek el, ha valaki nem viszi túlzásba a dolgokat. Ez a profi sebész előtte-utána videókon mutatja meg a finom átalakításokat, amelyek tényleg abszolút természetes, üdítő hatást keltenek.

 

A finom plasztika nem ördögtől való

Annak, hogy valaki kés alá fekszik, több oka is lehet. Egyrészt nagyon sokan nem tudnak megbékélni az idő múlásával. A ráncok megjelenése, a kontúrok megereszkedése bizony jelentősen átformálja az arc karakterét, ami kifejezetten rémisztő lehet mindazok számára, akik az évek során sokat tettek ragyogó megjelenésük megőrzéséért. Vannak, akik abszolút azonosulni tudnak a barázdákkal, ám előfordul, hogy valaki úgy érzi, elveszítette önmagát és nőiességét, a ráncok lerombolják vonzerejét.

Amikor az öregedés és a külső változások már lelki nehézségekkel járnak együtt, érthető, hogy az illető simán kés alá fekszik azért, hogy jobban érezze magát a bőrében. Az eredmény lehet természetes, ha a sebész nem esik túlzásba a felvarrásokkal, persze ehhez az kell, hogy hatvanévesen a hölgyek ne akarjanak ismét húsznak kinézni. Kell egy arany középút a naturális, finom és szép összhatáshoz.

 

Nagyon sokakat zavar a lógó toka, valamint a megereszkedett szem alatti terület, a fránya táskák. Persze az életmód és a tudatos arcápolás nagyon sokat befolyásol, a genetikával nem lehet küzdeni. Ilyenkor sokat segíthet egy aprócska plasztikai beavatkozás, amely visszaadja az önbizalmat. Nagyon sokan küzdenek a magabiztosság elvesztésével és önbizalomhiánnyal az említett változások miatt. Persze az embert nem a megjelenése határozza meg, mégis óriási hatással van ránk az arc, ami nap mint nap visszanéz ránk a tükörből.

A sebész nagyon finom munkát végez, egyáltalán nem viszi túlzásba az átformálást. Éppen csak annyi változtatást eszközöl, ami szükséges ahhoz, hogy a páciens boldogan távozzon a rendelőből. Az előtte-utána videókon szemmel látható a különbség, mégsem mondanánk meg, hogy az illető műtéten esett át. Ilyen az, amikor valaki nem tolja túl a plasztikáztatást, csupán egy kis finomhangolást kér a szakembertől.

 

Arról sem szabad megfeledkezni, hogy az idő múlásával járó bőrmegereszkedés sokszor egészségügyi problémákat is okozhat. Ha az orvosok is úgy látják, ilyenkor még plasztikai beavatkozásra is szükség lehet, ami szintén nem a filterszépséget szolgálja, szimplán a boldog hétköznapokhoz tesz hozzá. A szemhéjak esetében például gyakori probléma, hogy a megereszkedett bőrréteg miatt nehezítetté válik a látás, ezért mindenképpen javasolt a műtét elvégzése.

 

Nem csak az öregedés okozhat önbizalomhiányt

Valószínűleg nincs olyan nő, akit ha megkérdezünk, hogy van-e olyan dolog magán, amivel nem elégedett, azt mondaná, hogy nincs. A legtöbb hölgy már egészen fiatalon felfedezi magán az apróbb vagy éppen szembetűnőbb egyenetlenségeket. Az arc soha nem szimmetrikus, nincs olyan, hogy tökéletes, hiszen nem vagyunk gépek. Manapság talán sokkal nehezebb megbarátkozni ezekkel a finom eltérésekkel, hiszen a közösségi média világa, a túltolt retus és a filterhasználat mindenkit egy álomvilágba kalauzol.

Nap mint nap tökéletesre formált arcok köszönnek vissza a telefon képernyőjéről, s még ha valaki próbálja is kizárni a fals látványt, nincs könnyű dolga. Az agyonmachinált fotók durván becsapják az agyat, aminek a következménye szinte garantáltan önbizalomhiány lesz.

Sokan éppen ezért fordulnak plasztikai sebészhez már egészen fiatalon. Az átalakítás pedig ebben az esetben sem ördögtől való vagy elítélendő. Ha valakit már tinédzserként piszkáltak az orra vagy az álla miatt, s azóta is önelfogadási nehézségekkel küzd, gyakran úgy érzi, hogy kizárólag egy plasztikai sebész foltozhatja be a lelki sebeket.

 

Előfordul olyan is, aki gyermekként szenvedett el egy apróbb balesetet, aminek például egy csúnya orrtörés volt a következménye. Ha a végeredmény egy ferde orr lesz, érthető, hogy felnőttként szeretne változtatni a megjelenésén. Ilyenkor általában egy finom plasztika elegendő ahhoz, hogy újra önbizalommal telve távozzon a páciens a műtőből.

 

Összességében tehát a plasztikai beavatkozások egyáltalán nem elítélendők, különösen akkor, ha valaki önbizalom-növelés, szépségmegőrzés céljából fekszik kés alá. Persze könnyű túlzásba esni és foggal-körömmel ragaszkodni a húszéves feszességgel bíró megjelenéshez, a finom plasztika azonban még simán belefér a természetes kategóriába.

A legjobb opció értelemszerűen az, ha el tudjuk fogadni magunkat olyannak, amilyen külsővel megáldott minket a sors. Azonban ez nem mindig ennyire egyszerű. A legfontosabb, hogy ha beavatkozásra kerül sor, mindig körültekintően kell eljárni az orvosválasztáskor, valamint semmiképp nem érdemes túltolni a műtéteket. A természetes összhatás megőrizhető, ám ehhez szigorú mértéktartásra van szükség.

Kiemelt kép és cikkfotó: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés