A plasztika nem csak a sztárok esetében gyakori, ma már szélesebb körben elérhető számos invazív és nem invazív esztétikai beavatkozás. Sokan azért fekszenek kés alá, hogy néhány apró korrigálással növeljék az önbizalmukat, míg vannak, akik úgy érzik, csak akkor tudnak érvényesülni, ha fiatalabbnak, feszesebbnek tűnnek a koruknál. Előfordul azonban, hogy valaki durván átszabatja magát, vagyis az egymást követő szépészeti eljárások nem csupán finomítják és összehangolják, hanem teljesen átalakítják az eredeti vonásait. Előtte-utána képeken a híres nők, akik nem tudtak leállni a beavatkozásokkal.

hirdetés

A plasztikai sebészet nem ördögtől való, de tény, hogy túlzásba lehet esni vele

Bár a plasztika renoméja sokat javult az elmúlt pár évben, a megítélését még mindig nagyban befolyásolja az a tévhit, miszerint a sebészi úton végzett szépészeti eljárás többnyire úri huncutság azzal a céllal, hogy méregdrágán művi cicababát faragjanak az ember lányából. Igaz, ilyen esetek is vannak, de ez az ágazat igen sokrétű, nem kizárólag az implantátumokról és a ráncok felvarrásáról szól.

Különböző eljárások léteznek már, s míg a legtöbben a mellnagyobbításra vagy épp az arc átfazonírozására asszociálnak az esztétikai műtétek kapcsán, az esetek többségében helyreállító beavatkozásokról van szó. Így nem lehet csupán az alapján megítélni a plasztikai sebészetet, hogy akadnak nagyon művi, drasztikus átalakítások.

 

Manapság már számos technikával, módszerrel dolgoznak az orvosok, azonban az abszolút kijelenthető, hogy amennyiben valaki a plasztikai beavatkozások végeláthatatlan sorát vállalja, az a legmodernebb technológiák mellett is kockázatos.

Ha az eljárás csontot, esetleg izmokat is érint, sokkal nagyobb eséllyel tűnnek el az eredeti, természetes vonások. Amennyiben a szervezet nem fogadja be az idegen anyagot, a kapott eredmény szintén eltérhet a korábban várt, hőn áhított látványtól. Igaz, hogy a fejlett technológiának köszönhetően már a beavatkozás előtt látni lehet, hogy milyen formát ölt majd az arc a műtét után, mégis számtalan dolog befolyásolja az eljárás eredményességét. Adódhatnak komplikációk a szövetgyógyulás során, hiszen mindenkinek más ütemben regenerálódik a bőre vagy a csontozata. A konzultációk alkalmával mindenkit tájékoztatnak a rizikófaktorokról, és a sebészeti beavatkozást számos kivizsgálás, állapotfelmérés előzi meg. A sebész műtéti tervet készít, és a digitális technológia segítségével lemodellezi a várható eredményt.

Sokan a korábbi plasztika miatt kialakult elégedetlenségüket szeretnék orvosolni egy újabb beavatkozással. Az arc nem feltétlenül tud olyan ütemben regenerálódni, mint amilyen gyorsan a változást várják tőle, ilyenkor pedig az állandó átszabás gumiszerű, püffedt és torz megjelenést eredményezhet. Való igaz, hogy nem minden esetben történik ez így, s vannak, akik meg tudnak maradni a finom, apró, előnyös változtatások mellett. Ezek a sztárok túlcsúsztak a plasztika terén, a sok beavatkozástól teljesen megváltoztak természetes vonásaik.

 

Ismert sztárok, akiknél egy kicsit túlcsúszott a plasztika

Olsen ikrek

Az Olsen ikreket még egészen kicsi korukban ismerhette meg a nagyvilág, sok népszerű filmben, sorozatban szerepeltek. Mary-Kate és Ashley rengeteg produkcióban használta ki megdöbbentő hasonlóságát, a lányok szinte az utolsó porcikájukig megegyezően néztek ki. Mára kissé változott a helyzet, azonban ez nem feltétlenül csak az idő múlásának tudható be. A bájos, természetes kisugárzású színésznők igencsak megváltoztak, a plasztikai beavatkozások miatt szinte teljesen elveszítették eredeti vonásaikat, habár ez leginkább Mary-Kate esetében mondható el.

Képek: Stephen Lovekin/FilmMagic/Dimitrios Kambouris/Getty Images.

 

Priscilla Presley

A bájos Priscilla Presley kálváriája még 2008-ban kezdődött, amikor is egy Daniel Serrano nevű orvos botoxinjekciót adott be neki, azonban utóbb kiderült, a sebésznek nem volt hivatalos engedélye. Számos páciense számolt be indokolatlan mellékhatásokról és problémákról. Priscilla láthatóan azóta sem mondott le a plasztika csodatevő erejéről, valószínűsíthető, hogy időnként igénybe veszi az invazív eljárásokat a fiatalos, üde kinézet érdekében. Az arcvonásai igencsak megváltoztak az évek során, már csak nyomokban hasonlít régi önmagára.

Képek: Harry Langdon/David Livingston/Getty Images.

 

Renée Zellweger

Renée Zellweger, akit sokan csak Bridget Jonesként emlegetnek, szintén megváltozott az évek során. A színésznő elképesztően komolyan veszi a hivatását, korábban a megjelenésén is hajlandó volt drasztikusan változtatni egy-egy szerep kedvéért. Több interjúban is panaszkodott arra, hogy az állandó fogyás és hízás testileg-lelkileg egyaránt megviselte, így az egészsége érdekében már nem vállal be olyan munkát, amihez pár hónap alatt kell átalakulnia. A bőrére is hatással volt ez a folyamat, így valószínűleg ezért vállalta be a plasztikát, azoban egy idő után úgy tűnt, a rabjává vált, a természetes vonásait igencsak átalakította a sok beavatkozás.

Képek: Steve Granitz/WireImage/Dimitrios Kambouris/Getty Images.

 

Madonna

Madonna szintén egészen fiatalon vált ismertté, bájos, karakteres arcát még az is ismerte, aki kicsit sem rajongott a popzenéért. A 64 éves énekesnő nem viselte jól az évek múlását, igencsak belehúzott a plasztikáztatásba. A beavatkozások teljesen átformálták a megjelenését, szinte felismerhetetlenné vált.

Képek: Mondadori via Getty Images/Taylor Hill/FilmMagic/Getty Images.

 

Lara Flynn Boyle

A bájos, gyönyörű színésznő, Lara Flynn Boyle a Twin Peaks szereplőjeként vált ismertté, mára azonban teljes mértékben elveszítette akkori báját. Az átalakulás sokkal inkább köszönhető a plasztika útvesztőjének, semmint az idő múlásának. Bájos, kedves vonásai felismerhetetlenné váltak, egyértelműen átesett a ló túloldalára a beavatkozásokat illetően.

Képek: Maureen Donaldson/Araya Doheny/WireImage/Getty Images.

 

Meg Ryan

A nyolcvanas években mindenki rajongott a gyönyörű Meg Ryan fürtjeiért a Top Gun című filmben, ám az akkori természetes kisugárzását már-már teljesen elveszítette a színésznő. Láthatóan több szépészeti beavatkozásnak is alávetette már magát, nem veti meg a plasztika adta lehetőségeket.

Képek: CBS via Getty Images/Axelle/Bauer-Griffin/FilmMagic/Getty Images.

 

Kiemelt kép: Mondadori via Getty Images/Taylor Hill/FilmMagic/Getty Images.

Cikkfotók: Mondadori via Getty Images/Taylor Hill/FilmMagic/Stephen Lovekin/FilmMagic/Dimitrios Kambouris/Harry Langdon/David Livingston/Steve Granitz/WireImage/Dimitrios Kambouris/Maureen Donaldson/Araya Doheny/WireImage/CBS via Getty Images/Axelle/Bauer-Griffin/FilmMagic/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés