Cindy Crawford nem csupán szupermodellként volt híres, nőies alakjával ő volt a kilencvenes évek testideálja. Népszerű edzésprogramját ma is érdemes követni.

hirdetés

Cindy Crawford modellkarrierje valamikor a nyolcvanas évek közepén kapott szárnyra, és a kilencvenes évekre nagyjából mindent elért, ami ebben a szakmában a csúcsok csúcsát jelenti.

Sportosan feszes, nőies alakjával új divatot teremtett a sovány modellek között, és egészséges formáiért nemcsak a férfiak voltak odáig, akkoriban sok nő akart hasonlítani rá.

Voltak, akik még a szépségpöttyét is odasminkelték a szájuk fölé, a fürdőruhás posztereivel pedig nehéz volt nem találkozni akkoriban. Ott függtek minden kollégium, műhely, és kamaszszoba falán, a tökéletesség szimbólumaként.

Mivel annyi embert foglalkoztatott, Cindy Crawford csakhamar a fitnesz videokazettáival is nagy sikert aratott. A kilencvenes években még nem volt bevett szokás, hogy egy modell szépségtanácsokat adjon, vagy megossza másokkal az edzésprogramját.

A szupermodellek ugyan nagy figyelmet kaptak, emiatt gyakran adtak interjút kamaszoknak szóló magazinoknak, melyek közvetítették szépségápolási és sportolási szokásaikat, ám Crawford ennél is tovább ment, amikor a kedvenc gyakorlataiból olyan edzésvideókat állított össze, melyek bárki számára abszolút követhetőek.

Az alábbi felvételeken Cindy Crawford olyan feladatsorokat végez, melyekhez nem szükségesek speciális eszközök: többnyire székkel, kisméretű súlyzókkal tornázik, a hasizom-erősítő gyakorlatokhoz pedig csak egy polifoam hablemezre lesz szükség. Az 52 éves szupermodell úgy véli, sokat köszönhet a jól bevált edzésprogramjának, melyből a mai napig profitál, bár időnként azért edzőterembe is eljár.

  • Megosztás: