A szépség relatív, éppen ezért cseppet sem beskatulyázható, és még csak nem is jelent egyet a tökéletességgel. Bár hosszú éveken keresztül a kiemelt szépségideálok körül forgott a divat, manapság inkább a nőiesség sokszínűségére igyekszik hangsúlyt fektetni. A női test túlidealizálása kezd háttérbe szorulni, a korábbinál sokkal nagyobb figyelmet kapnak a molett, a teltkarcsú és az átlagos testalkattal rendelkező modellek, akik őszinte képet tárnak elénk. Charli Howard nem nádszálvékony, és nem is telt idomú, valahol a kettő között van, ami korábban üres méretsávot jelentett a divatszakmában.

hirdetés

Charli Howard fiatalon kezdett el modellkedni, karrierjében a valódi fordulópontot pedig egy bőrnadrág jelentette. 2015-ben elment egy modellválogatóra, a tárgyalások eleinte jól mentek, majd végül nem őt választotta a cég. Az ügynöke később elárulta, hogy a márka túlságosan teltnek találta a bőrnadrághoz, amit a manökeneken szerettek volna látni.

A 30 éves modell ekkor 34-es méretű ruhát hordott. Hetente öt napon keresztül, több órát töltött az edzőteremben, és előfordult, hogy narancslébe áztatott vattát evett azért, hogy ne hízzon meg. A megbeszélés után elképesztően csalódott és dühös volt, úgy érezte, hogy a sok erőfeszítés teljesen hiábavaló volt.

Nem sokkal később egy posztban írta le megpróbáltatásait, amelyben kifejtette véleményét a divatszakmáról. A bejegyzése hamar felkapott lett, így olyanokhoz is eljutott, akik korábban még nem találkoztak Charlival. Hamarosan New Yorkban kapott állásajánlatot, azóta pedig szinte megállíthatatlan a divatszakmában.

Charli Howard az egyik legnépszerűbb mid-size modell: a fiatal lány nőies formáival hódít

Idővel leszámolt az evészavarral és a túlzásba vitt, már nem az egészséges kategóriát képviselő sporttal. Felszedett pár kilót, ami hozzásegítette ahhoz, hogy egészségesen viszonyuljon a testéhez, és ne akarja többé kiszipolyozni csak azért, hogy mások elvárásainak megfeleljen. Manapság már 38-40 között mozog a ruhamérete, és teljesen elégedett a kinézetével. Nem szeretne centiket lefaragni a csípőjéből, ahogyan a párnás hasát is elfogadta. Úgy véli, nem a kőkemény, deszkalapos hason múlik, hogy ki mennyire szexi és nőies.

A modell egy ideig sérelmezte, hogy a plus size kategóriába sorolják, hiszen teljesen átlagos a ruhamérete. Ennek ellenére mégis úgy kezelte a divatszakma, mintha jelentős felesleg lenne rajta. A közösségi médiában ennek többször is hangot adott, hiszen ez a mentalitás károsan hathat a fiatal lányok mentális egészségére és az énkép fejlődésére.

Manapság egyre nagyobb az igény rá, hogy ne csak a szélsőségeket mutassa be a divatszakma, hanem a magas és vékony, valamint a molett testalkatú nők mellett a teltkarcsú és az átlagos, középalkatú modellek is megjelenjenek a kifutókon, a magazinokban, és a kampányfotókon. Ez a törekvés egyébként már érzékelhető, az úgynevezett mid-size manökenek egyre népszerűbbek a divat világában.

Szeretné, ha a divatvilág leszámolna a felesleges címkékkel, és végre mindenkit elfogadnának úgy, ahogy van. A képeivel is ezt szeretné elérni, ezért gyakran posztol fehérneműs fotókat, ahol megmutatja a párnás hasát vagy a narancsbőrös combját.

Egészségesen viszonyul a testéhez, és jól érzi magát a bőrében. Sokkal magabiztosabb lett az évek során, és már nem szeretne megfelelni a korábban uralkodó elvárásoknak. A bőrnadrágos eset óta leszámolt a soványság görcsös hajszolásával, és nem a méretei alapján ítéli meg a nőiességét. Ez a fajta szemléletváltás a kisugárzására éppúgy pozitív hatással volt.

Hatalmas belső változáson ment keresztül, visszanyerte önbizalmát és tele van energiával, magabiztossága pedig sugárzik a fotókról. Charli sokkal nagyobb hírnévre tett szert, mint amikor folyamatosan azért sanyargatta magát, hogy vékony legyen. Manapság egészen másként gondolkodik önmagáról, a nőiességéről és a testéről. Nem akar senkinek megfelelni, jól érzi magát a bőrében, a divattervezők pedig pont ezt imádják benne.

 

Kiemelt kép: David M. Benett / Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés