Apoorva Rampal még kevésbé ismert a divatszakmában, bár reklámanyagokban, magazinokban egyaránt szerepelt már, és a legnagyobb indiai divatshow, a Lakmé Fashion Week kifutóján is felbukkant 2018-ban. Az átlagos testalkatú modell nem a plus size, és nem a nádszálvékony nőket képviseli, így már a puszta jelenlétével is óriási hiányt pótol a divat világában.

hirdetés


Bár a divatipar manapság a szépség sokszínűségét hirdeti, gyakran a szélsőségeknek ad hangsúlyt. A nők nagy többsége ugyanis sem a magas, hosszú lábú, vékony testalkatú hölgyekkel, sem a molett vagy telt idomú jelzőkkel illetett plus size modellekkel nem tud igazán azonosulni.

Azért, mert a nagy átlaghoz tartozó nők inkább középalkatúak, vagyis a méretsor alapján az úgynevezett mid-size kategóriába sorolhatók. Bár a testfelépítés egyénileg nagyon eltérő lehet, ily módon lehetetlen sablonszerűen kategorizálni, a divatban fellelhető méretskálák alapján jóval többféle alkatú modellnek kellene megjelennie a kifutókon, a magazinfotókon, illetve a reklámkampányokban.

A teltkarcsú kifejezést is gyakran használja a divat, pedig nem minden esetben illik rá azokra, akik nem nádszálvékonyak. Vannak például átlagos testalkatú nők, akik nem annyira teltek, de nem egészen karcsúak, vagyis valahol a kettő között helyezkednek el. A középalkatú hölgyek megszólítása azért is lenne fontos, mert az utóbbi jó néhány évben, már ők jelentik a nagy többséget.

Hiánypótló magazinfotók: átlagos testalkatú modell viseli a divatos ruhákat

Az indiai Grazia magazin csodás fotósorozatot készített a középalkatú indiai modellel, Apoorva Rampallal. Csakúgy, mint sok más nőnek, neki is van egy kis hasa, nem túl vastag, de nem is vékony a combja, és, ha leül vagy lehajol, redőket vet a bőre.

Persze, nem csak a modellek között akadnak olyanok, akik feszes vonalakkal és teljesen lapos hassal rendelkeznek, de sok nő mégis jobban tud azonosulni Rampal alakjával.

Keegan Crasto gyönyörű fotóin nem túl kihívó, de szexi beállításokban láthatjuk a formás indiai modellt, akinek különösen jól állnak a most divatos színes, mintás darabok, a nőies szabások, valamint a lenge maxiruhák.

 

A magazin divatigazgatója, Pasham Alwani a nyári divatban tobzódó, vibráló színárnyalatokra élezte ki az összeállítást, így a kiegészítők is nagy hangsúlyt kaptak. Apoorva a Fendi, a Louis Vuitton, a Misho és a RituKumar ruháit viseli.

Ankita Varkhade készítette el a modell vizes hatású frizuráját, Pratiksha Nair pedig egészen különleges sminket talált ki számára. A lombzöld és terrakotta háttérrel tökéletesen harmonizáló zöld szemhéjfesték csak a belső szemzugokat hangsúlyozza, míg az arcbőr texturája teljesen natúr hatást kelt, és a szemhéjakat vízfényű, áttetsző gélfesték fedi. Leheletnyi szájfény és szempillaspirál emeli ki a modell makulátlan bőrének ragyogását, ami pirosító és kontúrozás nélkül is felélénkíti az arcot.

Apoorva Rampal nőies idomain igazán jól mutatnak a pezsdítő hatású színtónusok, és a kaotikus minták.

Kiemelt kép és képgaléria képei: Keegan Crasto/Grazia India.

  • Megosztás:
hirdetés