A teltkarcsú divatmodell egyre gyakrabban szerepel a kifutókon és a magazinok címoldalán, Devyn Garcia természetes szépségét mindenki megcsodálja. Sokszor smink nélkül, nőies lazasággal vonul a közönség előtt.

hirdetés

A divatszakma néhány évvel, évtizeddel ezelőtt szigorú szabályokat szabott a modelleknek. A minimum 170 centis magasság alapvető elvárás volt, miközben a gazellaalkat eléréséhez sokan erőteljesen sanyargatták magukat, hiszen másként aligha kerülhettek volna kifutóközelbe. Szerencsére a testpozitív szemlélet elterjedésével a régi előírások is teljesen átalakultak, ma már teltkarcsú alkattal és százhatvan centi alatti testmagassággal éppúgy modellé válhat valaki.

Most, hogy már nem a ruhaméretben mérik a nőiességet, illetve egyre elfogadottabbá váltak a bőrhibák, valamint az átlagostól eltérő testi adottságok, egyre több izgalmas megjelenésű, gyönyörű manöken kap lehetőséget, hogy megmutassa magát a közönség előtt. Devyn Garcia teltkarcsú alkatával vált híressé. Noha sokat fogyott a felfedezése óta, a divatszakma az első perctől kezdve a magaslatokba emelte ragyogó szépségét. Ő a tökéletes bizonyíték arra, hogy nem azért kell megszabadulni a felszaladt pluszkilóktól, hogy deszkavékonnyá váljon az ember. Ha valaki fogyókúrázik, azt saját magáért, az egészségéért tegye, ne azért, hogy megfeleljen másoknak.

Devyn nem vált nádszálvékonnyá, abszolút megőrizte nőies idomait, természetes szépségével pedig mindenkit lehengerel. Noha még csak néhány éve foglalkozik komolyabban a modellkedéssel, arca már számos címlapról köszönt vissza, s a neves márkák kifutóin szintén rendszeresen felbukkan.

Teltkarcsú divatmodell a szakma üdvöskéje

A divat világában egyre kevésbé számít a testsúly és a ruhaméret, s noha sokan még mindig azt gondolják, hogy az elfogadás egyet jelent az elhízás pozitív színben való feltüntetésével, a kettő teljesen különböző dolog. Elfogadni annyit tesz, hogy bárkiben meg lehet látni a szépet függetlenül a korától, testsúlyától, méreteitől vagy bőrszínétől, de a testszégyenítés és a kierekesztés elutasítását úgyszintén magába foglalja.

 

Bár a közvélemény álláspontja szerint bárki lefogyhat, ez a kijelentés nem minden élethelyzetben igaz, ráadásul nem is húzható rá minden testtípusra. Előfordul, hogy a fogyás folyamata nagyon lassú – pláne nagyobb túlsúly esetén -, vagy nem hoz tartós eredményt, esetleg bármilyen alapbetegség, anyagcserezavar akadályozza az optimális testsúly elérését. Sőt, genetikailag is lehet olyan alkata valakinek, hogy nagyobb fogyás után sem lesz nádszálkarcsú, tehát a szépséget az alakkal és a testalkati adottságokkal definiálni mindenképp irreális elvárás lenne, hiszen elképesztően sokfélék vagyunk.

Természetesen a túlsúly, pláne, ha nagyobb mértékű, nem egészséges, de a divatvilág célja nem az, hogy a túlsúlyt idealizálja, hanem az, hogy mindenki magáénak érezze a divatot, testalkattól és kortól függetlenül. Ennek fényében biztató azt látni, hogy egy nőies idomokkal, teltebb alkattal és nehezebb csontozattal rendelkező nő is ki tud virulni és ragyogni tud a divatszakmában.

Devyn Garcia karrierjét a Victoria’s Secretnél kezdte plus size modellként, azóta pedig olyan márkák kifutóin vonult már, mint a Tory Burch, a Chloé, a Carolina Herrera, az Alexander McQueen vagy a Valentino. A szakma hamar felfigyelt a fiatal modell természetes kisugárzására. Soha nem tolják túl a sminkjét, abszolút megőrzik a visszafogott, nőies és naturális kisugárzását. Még az sem érdekli, hogy a szeme alatt húzódó karikák is szemmel láthatók az erős megvilágításban, nem kér hat réteg vakolatot az arcára. Szeplőit és foltjait ugyanolyan bátran vállalja, mint teltkarcsú alakját.

Nem csupán a kifutón hangsúlyozza természetes kisugárzását, a magazinok címlapján és a fotókon éppúgy ragaszkodik a visszafogott megjelenéshez. Igazi naturális szépség, akinek a divatszakmában való jelenléte és sikerei elképesztően motiválók. Olyan magazinok borítóján szerepelt már, mint a Harper’s Bazaar és a Vogue, a szakma rajong Devyn szépségéért.

Habár sokat fogyott a felfedezése óta, szemmel látható, hogy nem másoknak akar megfelelni. Nem célja, hogy gazellaalkata legyen, az átalakulás mellett ugyanúgy megőrzi nőies vonalait. Devyn Garcia személye éppen ettől hiteles és motiváló.

Kiemelt kép: Victor VIRGILE/Gamma-Rapho via Getty Images/Getty Images.

Galéria képei: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés