Az önelfogadásra biztató kampányok sokat segítenek, de még mindig rengeteg nő elégedetlen az alakjával. Legtöbbjük kritikus testrészként tekint a hasára, hiszen a női ciklus miatt folyamatosan változik, ráadásul erre a területre rakódnak le a legkönnyebben a zsírpárnák. Miközben gyakran zúdul ránk magazinokból, reklámokból, influenszerek posztjaiból a deszkalapos hasfalak látványa, ne feledjük, hogy mindenki máshogyan néz ki, és a test szépsége, egészsége független attól, hogy mennyire feszes az a sokat szapult hasizom. Ezt szeretné most bemutatni az indiai Cosmopolitan legújabb fotósorozata, mivel a tökéletes has sokféle lehet.

hirdetés

Nem tudjuk, létezik-e olyan nő a földkerekségen, aki a tükör előtt állva ne vizslatta volna valaha kritikusan a hasát. Az ilyenkor feltörő gondolatok persze eltérőek, ugyanis mindenki más miatt szidalmazza ezt a testtájékát: túl puha, túlságosan beesett, előreáll, lóg, redőzik leüléskor, párnás, lötyög, kerek vagy férfiasan szögletes. Mindig van okunk arra, hogy épp miért utáljuk, pedig akár ki is békülhetnénk vele, hiszen folyamatosan változik.

 

Bár a divatvilág manapság sokkal elfogadóbb arcát mutatja, a fitneszőrület, az influenszerek és a divatkampányok kapcsán napjainkban éppúgy gyakran előtérbe kerül a szálkás, feszes női has, amit sokan elvárásként vesznek. Szuper, hogy annyi motiváló szó esik az edzésekről és az életmódváltásról, de amikor belevágunk, mindent azonnal és lehetőleg egyszerre akarunk: a leolvadó zsírpárnákat, az izmok fejlődését, és a súlycsökkenést.

Azzal nem számolunk, hogy ez egy hosszadalmas folyamat, és még akkor is előfordulhat, hogy nem lesz olyan a hasunk, mint amilyet az edzőterem plakátján láttunk. Ezzel a kudarcélménnyel a zsebünkben pedig hajlamosak vagyunk megfeledkezni arról, hogy a testmozgás alapvetően az egészségünk és a jó közérzetünk forrása.

Sokak számára a formás, feszes has csak álom marad, de nem ezen múlik, ki hogyan érzi magát a bőrében. Nem csak akkor lehet magabiztos, fitt és vonzó egy nő, ha deszkalapos a hastájéka!

 

A divatszakma ma már nem csak a szélsőségeket mutatja meg a testalkatok terén. A nagyon vékony és a pluszos méretű modellek mellett az átlagos alakú és a teltkarcsú nők éppúgy szem előtt vannak. Sőt, egyre többen mutatják meg bőrhibáikat, már a narancsbőr és a stria sem tabutéma a kampányokat illetően.

Mindez sokat segít abban, hogy a nők reális testképpel és egészséges önbecsüléssel rendelkezzenek. Mindenkinek más a teste, és mást tart problémásnak, de ettől még ugyanúgy lehet valaki egészséges, és érezheti magát szépnek. Erre szeretné most az indiai Cosmopolitan felhívni a figyelmet a legújabb fotósorozatával.

A tökéletes has sokféle lehet: a nők önbizalmát erősíti a különleges fotósorozat

A nők zöme elégedetlen a hasával. Ez a terület folyamatosan változik, rengeteg dolog befolyásolja, hogy melyik nap miként néz ki. Még a teljesen lapos, izmos hassal rendelkező nőknél is előfordul, hogy felpuffadnak.

A női ciklus úgyszintén nagyban befolyásolja a feszességet, ahogyan a vízfogyasztás, táplálkozás, mozgás. Rengeteg dologtól függ, milyen a formája, feszes-e rajta a bőr, vagy sem, nem beszélve a genetikáról. Természetesen nem azt mondjuk, hogy nem érhető el a lapos, feszes has, ám alkattól is függ, mennyire nehéz megtartani az elért eredményt.

 

Ám ne feledd el, hogy az, ami másnak nem tökéletes, lehet, hogy számodra az. Szülés után például változáson megy keresztül a has. Szoptatáskor szintén erre a területre raktároz a szervezet, tehát gyakran hosszadalmas folyamat tud lenni, mire visszahúzódik a bőr, vagy leapad a zsírpárna.

Senki nem tudhatja, hogy egy-egy has mögött mennyi munka van, akkor is, ha nem teljesen feszes, és nyoma sincs a tónusos kockáknak. Egyeseknek könnyű formába hozni ezt a területet, míg másoknak megfelelő edzéssel és étrenddel is nehéz.

Az indiai Cosmopolitan most különféle hassal rendelkező hölgyekről készített fotósorozatot. Ezzel szeretnék bemutatni a nőknek, hogy mindenkinek más a teste, de pont ez benne a szép. Az apróbb pocakot, a striákat pedig nem kell szégyellni, hiszen ez egy természetes dolog.

A minden has jó has névre keresztelt fotósorozatban különböző korú, testalkatú hölgyeket kaptak lencsevégre.

Van, akinek egészen lapos, izmos a hasa, míg a másik nő éppen várandós. A szülés után megereszkedett bőr is reflektorfényt kap, hiszen ez is egy teljesen normális dolog. Nem egyforma a regenerálódás, így előfordulhat, hogy míg másoknak hamar eltűnik a pocak, addig egyes anyukáknak hónapokba vagy akár egy évbe is telik.

Idősebb hölgyek úgyszintén szerepelnek a fotókon, ahogyan láthatunk plus size modelleket és teljesen átlagos hassal rendelkező nőket.

A Cosmopolitan fotósorozata egy igazán fontos dologra hívja fel a figyelmet. A nőknek nem muszáj egymáshoz méricskélniük magukat, hiszen mindenkinek saját magát kell elfogadnia. A tökéletes has mindenkinek mást jelent. Lehet formálni, de az önbizalmat csak akkor hozza meg, ha nem támasztunk irreális elvárásokat önmagunkkal szemben.

 

Kiemelt kép és cikkfotók: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés