Anne Hathaway ősszel tölti be a negyvenedik életévét, ám, ha lehet ezt mondani, most gyönyörűbb és elkötelezettebb, mint valaha. Már rég kinőtte a neveletlen hercegnő szerepét, ám kislányos bájából egy fikarcnyit sem veszített. A Wall Streat Journalnek készült képeken csak úgy tündököl, finom nőiessége magával ragadó.

hirdetés

Anne Hathaway azon kevés színésznők egyike, aki szinte változatlanul néz ki az évek múlásával. Bár volt már rövid, szőke, és bobfazonú a frizurája, és sokat finomodott a stílusa, természetessége, bájos kisugárzása változatlan, sőt, a korát sem igen lehet megsaccolni. A színésznő még a Neveletlen hercegnő című filmmel robbant be a köztudatba, a valódi ismertséget azonban Az ördög Pradát visel hozta el számára. Most a WSJ Magazinnak adott interjút, aminek keretén belül számos fantasztikus fotó született róla.

 

Ezek a fotók maximálisan tükrözik Anne Hathaway gyermeki könnyedségét

A fotókat Dan Martensen készítette a magazinnak, aki egyértelműen Hathaway természetes kisugárzását igyekezett hangsúlyozni. A képeket elnézve maximálisan átjön a koncepció, a színésznő minden bizonnyal mindenkit elvarázsol igéző tekintetével, miközben a fotók kicsit sem túlzók és mesterkéltek. A beállítások cseppet sem hatnak modorosnak vagy megjátszottnak, remekül tükrözik Anne Hathaway könnyed, bájos természetét.

Az egyszerűséghez az is nagyban hozzájárul, hogy a fotózás keretein belül nem aggattak rá feszengős, puccos holmikat, a lehető legszimplább vonalon igyekeztek mozogni. A stylist, Katelyn Gray úgy válogatta össze a darabokat, hogy Anne Hathaway maximálisan egy hétköznapi, mégis különleges nő képét keltse. Bár első blikkre nagyon átlagosnak tűnnek az általa viselt ruhák, jóformán az összes darab high fashion, így Celine-, Prada-, valamint Fendi-kreációk éppúgy megjelennek a fotókon.

 

Ez tökéletesen tükrözi Anne Hathaway valóságát, akár egy metaforaként is értelmezhető. Attól, hogy valaki a legelitebb márkákat viseli, még lehet egy átlagos, hétköznapi nő. Bár ő maga igencsak ismert, a hatalmas hírnév ellenére hű maradt önmagához. Ugyanazzal az elhivatott, kitartó hozzáállással éli mindennapjait és küzdi le a nehézségeket, mint ahogy háromévesen eldöntötte, színésznő lesz belőle.

Az a fajta természetesség, ahogyan a megjelenéséhez viszonyul, mindig is példaértékű volt. A szülés utáni pluszkilóit sem takargatta, magabiztosan viselte az alakhangsúlyos estélyi ruhákat. Nem akart soha másnak tűnni, mint amilyen, emiatt sok nő számára inspiráló.

A WSJ Magazinnak elárulta, hogy amikor gyermekszínészeket látott a színpadon, úgy tűnt, mintha ez lenne a világ legtermészetesebb dolga. Ekkor nem arra gondolt, hogy ő maga is ezt szeretné csinálni, hanem arra, mikor csinálhatja ezt. Ez a gyermeki könnyedség és határozottság, álmodozó fesztelenség árad belőle mind a mai napig, legyen szó a színészi játékáról vagy akár a róla készült fotókról.

 

Fantasztikus alakját elnézve senki nem mondaná meg róla, hogy két gyermek büszke édesanyja. Arca sem igazán tükrözi a feje felett elrohanó éveket, finom ráncai természetesen hatnak, remekül állnak a színésznőnek. A fotók hangulatát az is tökéletesíti, hogy nem vitték túlzásba a retust, nem igyekeztek eltakarni a valóságot. Anne Hathaway talán éppen ettől olyan eredeti és szerethető, nem igyekszik görcsösen küzdeni a változások ellen, nem fél szembenézni a változással.

 

Kiemelt kép: Axelle/Bauer-Griffin/FilmMagic/Getty Images.

Képek a cikkben: Dan Martensen/WSJ Magazine.

  • Megosztás:
hirdetés