Bár a divat világában egyre népszerűbbek a plus size modellek, a duci testalkatú nők még mindig kirekesztettnek érezhetik magukat a teltkarcsú hölgyeményekkel szemben. Danielle Vanier feltett szándéka, hogy ezen változtasson. Létezik nőies stílus 100 kiló felett? A blogger bebizonyítja, hogy igen!

A divatbloggerek hatására már érezhető némi változás, hiszen a kerekded, alma testalkatú nők, elvétve ugyan, de kezdenek megjelenni a kifutókon, ám a plus size kategóriából gyakran teljesen kiszorulnak, hiszen csak kevés cég alkalmazza őket fürdőruhák, sportruházatok, vagy esküvői ruhák reklámozására. Mindeközben a divatipar rendre azt hangoztatja, hogy a divat mindenkié, de sokan már a méretezésekből érezhetik, hogy ez nem mindig van így.

Danielle Vanier, londoni divatblogger évek óta erre a problémára szeretné felhívni a figyelmet, miközben inspirálni szeretné a hozzá hasonló, gömbölyded idomú nőket. Kampánya olyan jól sikerült, hogy az Instyle 2016-ban a legjobb duci influencernek, és a legjobb pluszos méretű bloggernek titulálta, ennek köszönhetően pedig még többen felfigyeltek rá.

Az Instyle után a Vogue, a Grazia, a Cosmopolitan, az Elle, a Glamour és a Daily Mail is elismerte inspiráló munkásságát, a Skorch Magazine pedig címlapon jelentette meg fotóját.

Stílus 100 kiló felett: a duci blogger mindig nőies

Danielle Vanier nem érzi hátránynak az alkatát, ha divatról van szó, mindig megtalálja azokat a fazonokat, melyek jól állnak neki.

Az évek során tökélyre fejlesztette nőies stílusát, mellyel másokat is arra buzdít, hogy merjenek kilépni az önbizalomhiány árnyékából, és bátran mutassák meg önmagukat.

Bár nem a ruha teszi az embert, egy csinos öltözék minden nőt feldob, mert határozottabbá teszi a fellépésüket, és segít abban, hogy kifejezésre juttassák, illetve jobban megéljék nőiességüket, közelebb kerüljenek önmagukhoz, ezáltal bátrabban megnyíljanak mások felé.

Az a nő, aki rátalál a saját stílusára, közelebb kerül ahhoz, hogy elfogadja önmagát. Danielle Vanier ruhatárában nincsenek ormótlan zsákfazonok, mert nem az a célja, hogy takargassa, hanem, hogy előnyösen formálja az alakját.

Öltözékeiben olyan divatos darabok is megtalálhatóak, melyek nem kifejezetten a molett alkatúaknak ajánlottak, mégis olyan bravúrosan ügyeskedik a fazonokkal, hogy az összhatás elragadóan nőies.

Az alma sziluettnél a kiálló pocak, és derékív vastagsága nehezíti meg az öltözködést, ezért arra kell törekedni, hogy a mellvonal alatti derékcsúcsra kerüljön nagyobb hangsúly.

A blogger ügyesen trükközik a magas derekú, ráncolt szoknyákkal és paper bag típusú nadrágokkal.

Az átlapolt és az empire-szabás is látványosan karcsúsítja vonalait.

Öltözködéséből bárki ihletet meríthet, aki kissé bizonytalanul bánik a divatos és nőies ruhadarabokkal, a kerekded idomai miatt.

Danielle Vanier célja, hogy bátorságot öntsön nőtársaiba, és ráébressze őket, hogy a szépség, a stílus és a nőiesség, nem a kilók számától függ.

Kiemelt képek: Stuart C. Wilson, David M. Benett/Dave Benett/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés