Ha nincs időd mindennap mozgolódni, érdemes olyan edzésprogramot választanod, mely egyszerre ötvözi a nyújtó, a kardió és az erősítő gyakorlatokat. Egy jól összeállított alakformáló edzés előnye, hogy nem kell órákig izzadnod a látványos eredményért. Gumiszalaggal még hatékonyabb.

Ha nincs időd egy héten legalább kétszer egy-másfél órát mozogni, feloszthatod az edzéstervedet apró időszeletekre, melyeket könnyen beiktathatsz a mindennapjaidba. Ez a félórás torna rövidnek tűnik ugyan, de nagyon komplex, tulajdonképpen az egész testet átmozgatja. Bár kardió feladat csak kevés van benne, azt könnyen pótolhatod a hétvégéken, amikor több az időd. Ha mindennap legalább egy kicsit mozogsz, hasonló eredményt érhetsz el, mintha ritkábban, de hosszabb ideig sportolnál.

Alakformáló edzés gumiszalaggal

A videóban látható mozdulatsorok nem igényelnek magas fokú edzettséget, de a gyakorlatokat pontosan kell követni a sérülés elkerülése miatt, illetve a hatékonyság kedvéért. Előbb vedd sorra, hogy mely feladatokat tudod lekövetni, illetve tökéletesen elvégezni, azokat pedig hagyd ki, amelyeknél fájdalmat vagy túlerőltetést érzel. Ha az alapgyakorlatok már jól mennek, növelheted az intenzitásukat, illetve bővítheted az edzésprogramodat nehezebb tornafeladatokkal.

 

Csupán egy rugalmas gumiszalagra és egy székre lesz szükséged az edzéshez, mellyel formába lendítheted magad. Megfelelő, egészséges étrend mellett nemcsak a kilók apadnak majd, hanem érezni fogod, ahogy feszesebbé, tónusosabbá válnak a testkontúrjaid.

  • Megosztás:
hirdetés