Csak azért, mert elmúlt a bikiniszezon, és őszbe fordult az idő, még nem kell sutba dobni a feszesítést. Igaz, az alakformáló edzés kitartást igényel, de következő nyáron nagyon fogsz örülni annak, hogy odafigyeltél a kritikus testrészekre.

A nyári szezon után sokan alábbhagynak az edzésekkel, pedig a szépen kidolgozott izmok, testmozgás nélkül sajnos csakhamar petyhüdtté válnak. Hogy kinél melyik életkori szakaszban, és milyen mértékben kezd felpuhulni, illetve megereszkedni a fenék, az teljesen változó, hiszen a kötőszövetek állapotától is függ, ám, aki ülőmunkát végez, annál hamarabb jelentkezhet a probléma.

30 perc Pilates-edzés a feszes popsiért

A sztárok kedvenc mozgásformája, a Pilates, számos élettani előnnyel bír, melyek közül az egyik, hogy a kismedencei terület mélyizomzatát is megdolgoztatja. Vagyis, nem csupán a külső és belső combok, illetve a fenéktájék karbantartását ígéri, hanem a hasüregi vérkeringésre úgyszintén jó hatást gyakorol.

Ülőmunka mellett ez különösen fontos, hiszen a csípő, a fenék, a has, illetve a combok területe egész nap úgymond használaton kívül, nyugalmi állapotban van, így a vérkeringés lassulása az emésztésre, és az anyagcsere-folyamatokra is kihat. Így sokkal hamarabb rakódnak le zsírpárnák ezeken a területeken, illetve, az izmok renyhesége magával vonzza a megereszkedett bőr problémáját is.

 

Ha nem szeretnél a következő nyár kezdetén őrült hajszát folytatni a narancsbőr, és a lógó fenék ellen, hetente egyszer-kétszer végezz Pilates-alapú tornagyakorlatokat. A videóban látható harminc perces edzés nemcsak rugalmasabbá, illetve tónusosabbá varázsolja a testet, hanem kalóriaégetésre is kiváló.

Kövesd a mozdulatokat, és a felvételen láthatod, épp mennyi kalóriát sikerült ledolgoznod az adott feladattal. Ezzel a formában tartó programmal megakadályozhatod, hogy kontrollálatlanul felpattanjanak a kilók, feljebb tornászhatod a fenekedet, valamint fejlesztheted a kritikus testterületek izomzatát, és feszesebbé teheted az alakod kontúrjait.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés