Egy jól összeállított otthoni edzésprogram aranyat ér, különösen, ha rövid, de velős. Ez a 30 perces torna mindent átmozgat, és nemcsak a zsírégetésre koncentrál, hanem feszesebbé, kontúrosabbá teszi az izmokat.

A legtöbb nő keskenyebb lábakat, és laposabb hasat szeretne. Ehhez azonban nemcsak lokális tornagyakorlatokra van szükség, hiszen a súlyfelesleg elsősorban a kardió típusú edzésformáktól tud megmozdulni. Az alábbi torna jól kombinálja a pulzuspörgető, illetve az izomfejlesztő feladatokat, így a kontúrok feszesítéséről is gondoskodik.

30 perces torna a laposabb hasért és a feszesebb combokért

Az erősítéssel nem az a cél, hogy markánsan kidomborodjanak az izmok, de nem árt tudni, hogy minél nagyobb az izomtömeg, annál jobban pörög az anyagcsere. Így a kardiózás mellett a kritikus területek feszesítésének és fejlesztésének is van értelme, de ahhoz először le kell égetni a felesleges zsírt. Ha hetente kétszer-háromszor beiktatod a napi rutinodba ezt a tornát, az már jó terv, de a súlyvesztés és az egészség szempontjából megfelelő étrendről se feledkezz meg.

Ez a gyakorlatsor nem tartalmaz hasprést, viszont a lábizmok mellett a hasfal és a törzs vázizomzatát is feszesíti. Ha kidolgozott hasat szeretnél, a hasprés jellegű feladatok elengedhetetlenek, hiszen az összehúzódás és kinyújtás révén erősödnek meg igazán a hasizmok.

 

Ha nincs sok időd edzeni, ez a harmincperces torna tökéletes lehet számodra, de még inkább fokozhatod a hatását, ha mellette odafigyelsz arra, hogy legalább napi húsz percet gyalogolj, lift helyett a lépcsőt használd, és optimális mennyiségű vizet fogyassz.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés