Talán hallottál már róla, hogy egy ember életkora nemcsak számokban mutatkozik meg. Igen, a lélek is fontos, de valami egészen más is hozzájárul a fiatalság megőrzéséhez.

Brit tudósok kutatást végeztek, ahol több, nem azonos korosztályú embert vetettek teszt alá úgynevezett testéletkoruk meghatározására. Ennek során többféle erőnléti gyakorlatot kellett elvégezniük, aminek végén nem egy esetben kiderült, hogy például egy harmincas éveiben járó ember mindössze olyan intenzitással, erőbedobással tudta elvégezni a gyakorlatokat, ahogy egy hetven-kilencven éves ember csinálná. Megdöbbentő, nem?

Persze, ennek fordítottja is igaz volt, néhány idősebb emberről is kiderült, hogy jó pár évtizedet letagadhatna testéletkorából. Az alábbi videóban te is könnyen letesztelheted, mennyire vagy fitt, és vajon rád férne-e egy kis erősítés.

Ehhez csak egy székre lesz szükséged, amire próbálj leülni, és felállni egymás után többször, lehetőleg gyorsan. A videóból kiderül, hogy 35 év alatt 10 ülést 12 másodperc alatt jó megcsinálni, 35 és 55 év között 15 másodperc alatt, míg 55 év felett 19 másodperc ideális a 10 leülésre.

Ha az eredmény rosszabb lesz, mint gondolnád, akkor se keseredj el! Sosem késő nekiállni erősíteni, oldalunkon pedig azon igyekszünk, hogy ehhez mindig hatékony segítséget nyújtsunk!

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés