A lapos, feszes hasfalért meg kell dolgozni, és, ha már jó úton haladunk felé, érdemes fenntartani az elért eredményt. Kőkemény munka? Nem mindig. Ezt a tornát könnyedén beültethetjük a mindennapokba.

Bár a testmozgás kikapcsol, és jobb kedvre derít, olykor, egy hosszú munkanap végén, ólomsúllyal nehezedik ránk a dilemma: csábító ugyan a lazítás gondolata, de bűntudatot sem akarunk érezni a kihagyott edzés miatt, hiszen már az ajtónkon kopogtat a bikiniszezon.

A döntés azonban, néha könnyebb, mint gondolnánk, ugyanis akadnak gyors, de velős edzésprogramok, melyek megadják a mozgás örömét, átdolgoztatják az izmokat, és nem hagyják ellustulni az anyagcsere-működést, mindezek ellenére, alig pár percet vesznek igénybe.

A Popsugar Fitness alábbi videója olyan gyakorlatokat sorakoztat fel, melyek a hasizmokat veszik célba, de közben a pulzust sem hagyják nyugalmi állapotban. A feladatok követéséhez még csak le sem kell feküdni a földre, így akár tévénézés közben is végezhetőek.

Ettől még persze, nem lagymatagok, alaposan munkára fogják a hasfal és a törzs izomzatát. A terhelést egy kisebb méretű, nagyjából két kilós súlyzóval biztosíthatjuk, a fogyás érdekében pedig, kiegészíthetjük a tornát kardió gyakorlatsorral. Derék- és hátfájdalmak esetén, érdemes orvossal konzultálni, mielőtt belevágnánk.

 

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés