Van egy pár hajfazon, ami többnyire akkor a legmutatósabb, amikor beszárítja egy aranykezű fodrász. A lépcsőzetes frizura például egyike ezeknek, hiszen olyankor pillanatok alatt megvalósul a dús hatás, a tincsek lágy loknikban, fokozatosan omlanak alá, és a frufru is úgy áll, mint a magazinok divatfotóin. Ám otthon sem kell nagy ördöngösség hozzá, hogy kihozd belőle a maximumot.

hirdetés

 

A vékony szálú haj formázás nélkül erőtlen és lelapul, míg a drótszerű, vastag tincsek gyakran rugalmatlanul merevek, ezért mindkét esetben érdemes bevetni a laza hullámokat, melyek természetes hatású lágy esést, valamint volument adnak a frizurának.

A lépcsőzetes vagy fokozatos vágás már önmagában is megnöveli a hajkorona tömöttségét, az arc körül kialakított rétegek pedig megkönnyítik a beszárítást. A fodrász általában percek alatt formázza, mégpedig úgy, hogy szépen egymásba olvadnak, és megemelik a a hajtöveket a rétegek, de most sem kell elveszve érezned magad, hogy egy darabig hiányolnod kell a szalonokat.

Többé nem lóg esetlenül a lépcsőzetes frizura: így garantált a dús hatás

Bár a lépcsőzetes vágás beszárítás nélkül is dúsabbá varázsolja a frizurát, ahhoz, hogy a rétegek ne csak úgy lógjanak az arc körül, hanem finom hullámokba rendeződve lágy keretet adjanak a fizimiskának, érdemes körkefével, vagy még egyszerűbb módon, hajvasalóval formázni az egyenes tincseket. Hoztunk rá egy rém egyszerű példát, amely a shag stílust tükrözi egyedi frufrukreációjával.

 

Természetes göndör hajnál, ha kócosabb, tincsesebb hatást szeretnél elérni, elég lehet egy kevés hajhabot vagy waxot belenyomkodni a fürtökbe. Majd kissé ziláld szét a loknikat az ujjaid segítségével, és diffúzoros hajszárítóval szárítsd készre a frizurát.

Vékony szálú, erőtlen, vagy egyenes haj esetében egy hajvasaló lehet a segítségedre, hogy kialakítsd a hullámzó rétegeket, melyek megdobják a volument. Csipeszeld fel a frufrud, valamint a felső hajrétegeket, és kezdd el az alsó tincseket hullámosítani az eszközzel, a videóban látható technikával. A cikkcakkozó mozdulatokkal természetességet sugalló, elnyúlt loknikat kaphatsz, melyek hatására az alsóbb rétegek feljebb tolják a fejtetőn a hajat. Így dúsabb, tömöttebb, és izgalmasabb összhatást nyerhetsz.

 

A frufru divatos beszárításával is pillanatok alatt végezhetsz: kissé vizezd be az előre elválasztott részeket, majd azokat egy hajkefével jobbról balra fésülve szárítsd be. Így nem fog olyan mereven lefelé állni és hozzálapulni a homlokhoz. Ezután jön a kissé trükkösebb része a dolognak. Végy az ujjaid közé egy borsónagyságú hajfixáló krémet, és apró mozdulatokkal célozd meg vele a hajszálak végeit, hogy elérd a tincses hatást. A laza esés ebben az esetben is nagyon fontos.

Kiemelt képek: GettyImages

  • Megosztás:
hirdetés