A rövid frizura beszárítása egyáltalán nem bonyolult ezzel a módszerrel, az eredmény azonban önmagáért beszél. Sokkal dúsabbnak tűnnek a lelapuló tincsek, ráadásul a volumennövelő hatás is tartósabbnak bizonyul, ha így csinálod.

hirdetés

Rövid frizura beszárítása: dúsabb lesz, ha így csinálod

A rövid fazonokat sokan azért választják, mert azt gondolják, hogy sokkal kevesebb probléma van velük. Némi igazságtartalma van az állításnak, azonban összességében bizony a rövid tincsekkel is foglalkozni kell, pláne, ha dús hatású, nőies frizura elérése a cél. A szimpla hajszárítózástól a tincsek rálapulhatnak a fejtetőre, vagyis még a stílusosan vágott frizurák esetében is több kell ahhoz, hogy megőrizzék szép tartásukat. Speciálisabb eset, ha vékony szálú hajról van szó, ami minden hajmosás után megkívánja a gondos beszárítást.

Bár tény, hogy némi gyakorlat nem árt hozzá, a főnözés módszerével teljesen más hatást kelt a frizura. A szárításhoz tulajdonképpen csak egy hajszárítóra és egy körkefére van szükség, na meg egy kis kézügyességre. A megfelelő irányban formázott tincsek gyönyörű tartást kapnak, a rövid frizura egészen átalakul a beszárítás hatására. A fodrászok általában ezt a trükköt alkalmazzák hajvágás után, ám nem kell szakemberhez rohanni ahhoz, hogy a haj visszanyerje dús, stílusos megjelenését.

A videóban lépésről lépésre láthatod, hogy miként érdemes ügyeskedni a rövid haj beszárításakor. Ha tartós és látványos formát szeretnél, célszerű beszerezned a kilencvenes évek kedvenc hajcsavaróit. A hajrollerek segítségével egy pillanat alatt feltekerheted a szárítástól átmelegedett tincseket, a loknis, dús hatás így még jobban érvényesül.

A beszárítás hatalmas előnye, hogy bár egy kicsit több időt igényel, mint egy egyszerű hajszárítózás, utána már nem kell mindenféle forró ketyerével átmenni a hajtömegen. A dúsító, töveket is megemelő hatást ráadásul semmiféle hajsütővel nem tudod ilyen szépen kivitelezni. A beszárítással sokkal látványosabb eredményt érhetsz el.

Fontos, hogy a körkefés trükközést félszáraz tincseken kell elkezdeni, tehát első lépésként félig szárítsd meg a hajad, majd utána állj neki a finom loknik gyártásának. A folyamat összességében nem lesz sokkal több idő, mintha simán megszárítanád a tincseket, sőt, ha beleszámoljuk a hajformázókkal való ügyeskedést, még időt is spórolsz a fürdőszobában.

Eleinte nem biztos, hogy minden tincs oda ugrik majd, ahová te szeretnéd, ugyanis a körkefés beszárításhoz nem árt némi gyakorlat és kézügyesség. Néhány alkalom után már sokkal rutinosabban bánsz majd a fésűvel és a hajcsavarókkal is. Légy türelmes, mert az eredmény abszolút megéri a befektetett energiát!

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés