Az alábbi termékeket volt szerencsénk kipróbálni, tesztelni, és valóban gyors segítséget nyújtanak, amikor puffadt szemekkel, vizenyős orcával, kitágult pórusokkal, illetve száraz foltokkal vagy gyulladásos tünetekkel jelzi az ábrázatunk, hogy most bizony kimerült. Ám, nem csak azonnali hatással rendelkeznek, hosszú távon éppúgy beválnak a fáradt arcbőr számos problémája ellen.

hirdetés

Kortól függetlenül minden nővel előfordul olykor – velem speciel gyakran -, hogy reggel egy rémisztő arccal szembesül a tükörben, amely nem egy szellem megtestesülésére utal, hanem csak a saját fáradtságának a kivetülése. Mivel a bőrünk a fizikai és a lelki állapotunkat egyaránt visszatükrözi, még a leggondosabb szépségápolás mellett is megesik, hogy egyszerűen kimerül és bemondja az unalmast.

Amikor a szervezet energiatartalékai vészesen apadni kezdenek, az a hámréteg működésére éppúgy kihat, tehát elsősorban a stresszfaktorok csökkentésével, kielégítő alvással és pihenéssel, valamint a vitamin- és tápanyagkészlet feltöltésével lehet elejét venni a látványos hanyatlásnak, ám mindez hosszabb távon hoz csak eredményt. Így érthető módon néha szükséges bevetni azokat a kombinált hatásfokú termékeket, amelyek azonnali változást idéznek elő, avagy tökéletes precizitással és gyorsasággal működnek, amikor fel kell lépni a fáradt arcbőr lehangoló látványa ellen.

 

A kimerült bőr jellemzői széles skálán mozognak ugyan, de a leggyakoribb tünetek között említhető a hámréteg vízvesztésével láthatóvá váló pórusok, a szemek környékén jelentkező sötét elszíneződések, duzzanatok, a gyulladással és viszketéssel járó pörsenések, a hámló, valamint a húzódó, száraz foltok. Ilyenkor az arc barázdái elmélyülnek, a vonások szinte megereszkednek, és a bőr teljesen elveszíti természetes ragyogását.

Bár nehéz olyan terméket ajánlani, amely a felsorolt jelek mindegyikét egyszerre kezeli, de bőven akadnak afféle formulák, melyek azonnal felfrissítik, hosszú távon pedig revitalizálják a lestrapált, igénybe vett hámréteget, illetve helyreállítják működését. Számomra az alábbi termékek váltak be igazán, melyek nem csak a tünetek csillapításával lépnek fel a bőr fáradt elszomorító kinézete ellen.

5 szuper termék, fáradt arcbőr ellen: azonnal felfrissítik a megjelenést

A gondos ápolást meghálálja a bőr, és ez így igaz akkor is, ha gyors hatást vár az ember. Már a reggeli arctisztítással elevenebbé, élettel telivé varázsolhatod az ábrázatod, ha kíméletes, ugyanakkor hatékony terméket választasz. Az ásványi anyagokban gazdag iszapos arctisztítók többsége gyengéden távolítja el a szennyeződéseket, ugyanakkor felkészítik a bőrt arra, hogy újult erővel nézzen szembe a mindennapi kihívásokkal. Sokfélét kipróbáltam már, és mindegyiknek volt valamilyen pozitív hatása, ám az én kombinált bőröm számára az Omorovicza mandulaolajjal dúsított, termálvízalapú iszapbalzsamja vált be igazán.

A langyos leöblítést felváltó hideg vízsugár összehúzza az ereket, finomítja a pórusokat és a bőr textúráját, valamint csökkenti a faggyútermelést.

 

A koncentrált hatóanyag-tartalmú szérumok, ampullák remek kiegészítései lehetnek a hidratáló arckrémeknek, ha extra tuningra van szüksége az arcbőrnek. A természetes, nyugtató összetevők aranyat érnek, ha lázadozik a hámréteg, és kimerültek a tartalékai. Persze egyénfüggő, hogy milyen hatóanyagok segítenek igazán, de az antioxidánsokban gazdag csipkebogyó kivonata többnyire látványos változást idéz elő a gyulladásokra hajlamos, érzékeny bőrön. Az Ilcsi Rozi szérum néven ismeretes termékét régóta használom, tapasztalatom szerint pedig amellett, hogy reggelente azonnal finomítja a pórusokat és csökkenti a bőr zsírosodását, hosszú távon segíti a sejtek regenerálódását.

A szem alatti karikák, illetve a duzzadt szemhéjak problémájával korábban csak nagyon ritkán szembesültem, ám úgy tűnik, az évek múlásával egyre kevésbé tolerálja a bőröm a kevés alvást. Eljött az a szint, amikor pusztán a korrektor bevetése már nem elegendő, és bizony az Artistry Studio termékcsaládjába tartozó frissítő szemkörnyéki tapasz igencsak meglepett hatékonyságával. Az én esetemben 10 perc alatt csökkenti a szemkörnyék puffadtságát, miközben halványítja a sötét színben játszó karikákat. Az extra felfrissülés és a kipihent külső érdekében a hűtőben is tárolhatod, ám a nyugtató tengeri alga antioxidáns hatású kivonataiban bővelkedő tapasz jóval több pozitív hatással rendelkezik, mint a lehűtött kanál, amely csak ideiglenesen élénkíti a szemek alatti területet. Nem csak felfrissíti a bőrt, a fáradt tekintet is sokkal élénkebb lesz azáltal, hogy felpezsdül a hámréteg mikrokeringése.

A képgalériánkban öt általunk ajánlott, frissítő és ápoló termékről olvashatsz bővebb ismertetőt.

Kiemelt képek és cikkfotók: Getty Images.

Képgaléria termékfotók: Retikül, Omorovicza, Artistry.

  • Megosztás:
hirdetés