Ezek a könnyed hidratáló arckrémek feltöltik a szomjas bőrt, megszüntetik a húzódó, kellemetlen érzést.

hirdetés

Hidratáló arckrémek árakkal

A téli időszakban sokan küzdenek a bőrszárazság problémájával. A hámlás és a húzódó bőrérzet nem csupán száraz bőrtípus esetén jelentkezhet, a hideg, szeles idő, valamint a száraz, fűtött beltéri levegő bizony bárkinél nyomot hagyhat a hámrétegen. Na persze csak akkor, ha nem kap kellő figyelmet a hidratálás. Ám a hidratáló hatóanyagokon túl tápláló összetevőkre úgyszintén szükség van, a kimerült, irritált bőr nedvességmegtartó és regenerációs képessége egyaránt támogatásra szorul.

A megfelelő hatóanyagokkal és tápláló összetevőkkel megőrizhető a rugalmas, telt és hidratált bőrkép. Akkor sem kell aggódni, ha már jelentkezett az irritáció, ugyanis a legtöbb krém könnyen és gyorsan orvosolja a problémát. A galériában összegyűjtöttünk néhány hidratáló arckrémet, amelysegítséget jelenthet a téli szezonban.

 

A megfelelő arckrém kiválasztásánál nem a külcsín a legfontosabb. A csomagolás mögött rejlő hatóanyagok azok, amelyek valóban hatékonnyá varázsolják a krémeket. A téli időszakban különösen fontos figyelni a megfelelő hidratálásra, a kiegyensúlyozott vízfogyasztás mellett célszerű az arcápolási rutint is felturbózni egy kicsit.

A legnépszerűbb hidratáló hatóanyag egyértelműen a hialuronsav, amely számos márka termékeiben megtalálható. Igazi jolly joker, minden bőrtípus elbírja, és valóban puhaságot, telt érzetet kölcsönöz az arcbőrnek. Amellett, hogy mélyen hidratálja a bőrt, a vízmegtartó képességét is javítja, így a bevitt nedvesség nem tud olyan gyorsan elillanni.

A hialuronsav mellett jó, ha az összetevők listáján szerepelnek a ceramidok vagy a glicerin. Ezek az összetevők abban segítenek, hogy ne szökjön el a nedvesség, zsírhiányos hámréteg esetén mindenképp fontosak. Puhítják a bőrt, javítják rugalmasságát, így kevésbé lesz hajlamos a kirepedezésre, kellemetlen feszülésre.

Az elmúlt időszakban egyre inkább ismertté vált squalane sem rossz választás, de az urea szintén gyakran alkalmazott összetevő a hidratáló arckrémek összeállításakor.

A különlegesebb összetevőkkel sem lehet mellényúlni, ám minden esetben érdemes utánajárni, hogy mely hatóanyag mire való. A száraz bőr sokszor érzékenyebb, éppen ezért óvatosan kell bánni a különböző krémekkel. Mielőtt a teljes bőrfelületen kipróbálnád az új kencét, teszteld le egy kisebb, kevésbé látható területen.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés