A szemkörnyéki sötét karikák sok esetben a rossz vérkeringés miatt alakulnak ki, ilyenkor a szemeidet fáradtnak, ólomsúlyúnak érezheted. Ha van néhány perced, akár reggel, vagy este is felfrissítheted ezt a területet egy pofonegyszerű arcjóga gyakorlattal, mely elűzi a szemfáradtság tüneteit.

hirdetés

Az arcjóga nem csupán a ráncok ellen hatásos módszer, hiszen az arcizmok átmozgatásával felpezsdül a vérkeringés, ami azon túl, hogy javítja a bőrképet, a közérzeten éppúgy sokat lendít.

Ha rossz alvó vagy, és gyakran érzed kimerültnek magad, bizonyára jól ismered a kialvatlanság okozta szemfáradtság és fejfájás tüneteit. Ezek a kellemetlen panaszok akkor is jelentkezhetnek, ha gyengék a szemkörnyéki izmok, így megterhelésre – például, ha huzamosabb ideig a monitort nézed, vagy egy pontra fókuszálsz -, befeszülnek.

Amennyiben a szem körüli izmok nem túl strapabíróak, a vérkeringés is romlik ezen a területen, ami tovább tetézi a fájdalmas érzést, ráadásul a bőrön is látványos nyomot hagy, sötét karikák képében. A duzzadt szemhéj szintén gyakori problémát jelent azoknál, akiknek a szervezete hajlamos vizesedéssel reagálni a hormonváltozásokra, vagy a túlzott só-, esetleg alkoholbevitelre. Ezen sokat segíthet a masszázs, illetve az arcjóga különféle változatai is.

Frissítő arcjóga szemfáradtság és sötét karikák ellen

Ezek az arcjóga-gyakorlatok tulajdonképpen hasonlítanak a szemtornához, mely a szemgolyót mozgató izmokat erősíti. Ez a módszer több előnnyel szolgál azon túl, hogy a sötét karikák feloszlanak, mert a jobb vérellátás következtében több oxigén jut el a szemkörnyéki szövetekhez.

 

Feloldja a szemfáradtságot, felfrissít a bágyadtságból, és még a hunyorgásból adódó szemkörnyéki ráncok berögzülését is megakadályozza. Csupán hat perc az egész, amit a reggeli órákba is könnyű beiktatni, ráadásul segíti a koncentrációt. Masszázzsal együtt alkalmazva még hatásosabb!

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés