Az arcpermet szezonja jellemzően nyáron van, ami nem véletlen, ám most egy ásványi anyagokban gazdag termálvízalapú készítménnyel tettünk próbát, ami az Omorovicza Budapest egyik népszerű terméke. A Magyar Királynő Permet hidratáló, tisztító és tonizáló hatású.

hirdetés

A téli bőrápolási rutinban jobban előnyt élveznek a tápláló olajok, mint egy könnyed arcpermet, pláne, ha a hámréteg húzódik, feszül, vagyis kiszáradásra hajlamos. Sosem használtam még frissítő vízpermetet télen, de az Omorovicza Budapest termékével immár másodszor teszek próbát a hideg időszakban, és nekem tökéletesen bevált a hidratálás kiegészítésére, illetve megerősítésére.

Az Omorovicza a magyar termálvizek gyógyerejét hasznosítja kozmetikai termékeiben, ám ahhoz, hogy a bőr számára értékes ásványi anyagok és nyomelemek felszívódjanak és bejussanak az epidermisz mélyebb rétegeibe, egyfajta technológiát kellett kifejleszteni, amely a szabadalmaztatott Healing Concentrate™ néven ismert.

A Magyar Királynő arcpermetet az a királynévízként emlegetett parfüm ihlette, amit Erzsébet magyar királyné számára készítettek a 14. században. A neroli- és rózsaillat nyugtató elegyével kényezteti az érzékeket, miközben feltölti a szomjas bőrt.

Télen is beválhat az arcpermet használata: ezt tudja az Omorovicza Budapest terméke

A Budapest Central European Fashion Week egyik támogatója az Omorovicza Budapest, így volt szerencsénk ismét kipróbálni a csodás kozmetikumait.

Bár kombinált bőrtípussal rendelkezem, télen különösen hajlamos a kiszáradásra, a szél, az eső, a fagy, valamint a zárt téri fűtött levegő alaposan próbára teszi. Olykor sikerül egy-egy csatát nyernem a külső hatásokkal szemben, de így tél végére gyakran kimerülnek a bőröm tartalékai, ezért sokkal érzékenyebben reagál a károsító tényezőkkel szemben.

Kép: Retikül.

 

Szeretem nyakamba venni a várost, így amikor csak tehetem, gyalogszerrel közlekedem, ami nem kíméli az arcom, pláne, ha mindenféle átmenet nélkül vetem bele magam a kinti hidegbe a benti száraz, fűtött levegőből. Ugyan gondosan hidratálom a bőröm, de a sminkviselés, a hideg szél és a szmog kombinációja gyakran napokra tönkrevágja az arcbőrömet, amit csak nehezen tudok helyrehozni.

Az arcpermet ritkán szerepel a mindennapi bőrápolási rutinomban, nyáron is általában csak akkor veszem elő, ha sürgős kármentésre van szükség. A legtöbb mist azonban kizárólag frissítésre alkalmas, ezért kifejezetten arra való, hogy a hőség következtében elpárolgott nedvességet pótolja a bőrben. A Magyar Királyné Permet előnye, hogy ásványi anyagokban gazdag termálvíz az alapja, a bőr megerősítéséhez szükséges tápanyagokat pedig be is tudja juttatni az epidermisz mélyebb rétegeibe.

Emellett bőrpuhító glicerint, gyümölcskivonatokat, damaszkuszi rózsából és narancsfavirágból készült virágvizet, valamint zsályaalapú levélvizet tartalmaz.

Elsőként a reggeli bőrtisztítás, valamint a hidratáló szérum felkenése után szoktam egy-két fújásnyit az arcomra permetezni belőle, majd megvárom, míg beszívódik, és csak utána viszem fel a nappali krémet és a fényvédőt. Ám manapság rákaptam, mert előfordult, hogy napközben is fújkáltam belőle, amikor a fűtéstől száradni, húzódni kezdett a bőröm.

Kép: Getty Images.

 

Nem gondoltam, hogy smink felett éppolyan jól fog működni, de szinte azonnal mentőövet dobott a szomjas bőrömnek. Azóta hordom magammal mindenhová, és ha azt érzem, hogy kezd papírrá változni az arcom, rögtön bevetem az éltető erejét. A kezdeti pirosodást szépen lenyugtatja, a szárazságtól kitágult pórusokat pedig összébb húzza. Nem bántja a sminket, annyira finom permet, hogy szinte észrevétlen a bőrfelszínen, nem hagy ragacsos filmréteget maga után.

Azonnal frissít, de a hatása még sokáig érezhető, a száraz foltokat eltünteti, így a smink ismét egyenletes fedést ad. Csak addig fénylik tőle az arcom, amíg beszívódik, utána matt, lágy és üde a bőröm. Az illata kellemesen enyhe, cseppet sem zavaró, pedig érzékeny vagyok az illatanyagokra az arcom közelében. Mivel nem használok alapozót, nem mossa be a pórusokba a festéket, nagyon finom púder a nappali sminkem alapja.

Az ásványi anyagoktól már egy hét után érezhetően ellenállóbb lett a bőröm, kevésbé feszül, pirosodik, egészen nyugodt, amikor a permetet használom. Egyetlen hátránya van, hogy két allergén összetevőt is tartalmaz. A geraniol és a citronellol ugyan az összetevők listájának végén kuksol, ám az arra hajlamosaknál kontakt allergiás reakciókat válthat ki. Én nem vagyok allergiás, így nálam nem okoztak problémát az említett komponensek, sőt, annak ellenére, hogy eléggé érzékeny a bőröm, semmilyen hatást nem gyakoroltak rá.

Az arcpermet használatát illetően egy fontos dolgot különösen be kell tartani, ha hideg időszakban alkalmazza az ember. Nem akkor kell védelem gyanánt ráfújni az arcra, amikor már indulásra készen állunk, hiszen a hideg levegő hatására úgymond rádermedhet az arcra, ami még inkább fokozza a bőrszárazságot. Legalább húsz percnek el kell telnie, a lényeg, hogy egy kicsit se legyen nedves a bőr, amikor kilépsz a fagyos levegőre.

A 30 ml-es Omorovicza Budapest arcpermet 7500 forintba kerül.

Kiemelt kép: Getty Images.

Cikkfotók: Getty Images, Retikül.

  • Megosztás:
hirdetés