Az úgynevezett shag hajfazont már jól ismeri a divat, hiszen a hetvenes évektől kezdve, időről időre felbukkan, és tovább növeli népszerűségét a nők körében.

A shag angolul bozontot jelent, és nincs is ennél találóbb jelző erre a frizurára. Az egész hajstílus egyenetlen, nincsenek éles, egyenes vágások benne, a tincsek pedig nem egyforma hosszúságúak, és a végüket elvékonyítja, vagy szakszerűen tépetté varázsolja a fodrász.

Frufruval a legdivatosabb idén, ami nem különül el a haj struktúrájától, hanem szinte teljesen beépül a kusza hajtömegbe, és tovább fokozza a nőiesen bájos, kissé kócos hatást. Nagy előnye ennek a fazonnak, hogy természetes, szélfútta loknikkal, göndör fürtökkel, illetve egyenes tincsekkel egyaránt jól mutat, és nem kell sokat bíbelődni vele.

Ennek a frizurának direkt jót tesz, ha makrancosak a tincsek, és az egyik kifelé, a másik befelé kunkorodik. A szándékos rendezetlenség ellenére roppant nőies, amit az idei divat is igazol. Miután már Naomi Campbell is kipróbálta ezt a hajfazont, sejteni lehetett, hogy a tavaszi szezon nagy kedvence lesz.

Valójában nem először, hiszen a hetvenes-kilencvenes években, illetve a kétezres évek elejétől 2015-ig, sok híresség behódolt ennek a frizuratrendnek. Idén a modern shag stílus lesz terítéken, ami annyit jelent, hogy kevesebb a tépett tincs, a tupírról pedig végleg megfeledkeznek a fodrászok. Mutatjuk az inspiráló shag frizurákat!

 

Kiemelt kép: Christian Vierig/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés