A nyolcvanas évek hajstílusait rendre megmosolyogjuk, pedig akadt közöttük néhány gyöngyszem, melyek közül még ma is szívesen szemezget a divat. Ilyen ez a retró frizura is, ami, bár rövid fazon, észbontóan nőies.

A felül rövid és frufrus, alul picit a tarkót takaró fazonról sokaknak a legfőbb divatbűnként emlegetett focista haj jut eszébe, amiről nyilvánvalóan, senki nem dédelget szép emlékeket.

Felejtsd most el a Bon Jovi féle tupírozott hajförmedvényeket, és gondolj arra, milyen jól állt Madonnának és Winona Rydernek a kissé tépett, frufrus rövid haj! Így most már könnyebb lesz elképzelned, hogy a nyolcvanas években igenis születtek nőies frizurák, amelyeket az idei divatba is érdemes átemelni.

Retró frizura lesz az ősz kedvence

Nyár végén, illetve ősszel sem számíthatunk éles váltásra, ami a frizuratrendeket illeti. Egyelőre képtelenek elrugaszkodni a nyolcvanas-kilencvenes évek inspirációitól. A tavasz óta nagy sikernek örvendő shag fazon, most rövid változatban is bemutatkozik: két modell is akad, akik már ezt az irányzatot követik, és igazán jól népszerűsítik a kissé szokatlan fazont.

Sophia Young nemrég a mexikói Elle magazin összeállításában mutatta meg, milyen sokoldalú ez a retró frizura. Edie Campbell eddig is a múltidéző hajstílusok híve volt, ám ezzel a tépett, rövid frizurával az őszi-téli kollekciók bemutatóin jelent meg először.

 

Kiemelt kép: Darren Gerrish/Wirelmage/Getty Images.

Képgaléria képei: Anairam/Elle Mexico, Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés