A rejtett szemhéj sminkelése igényel egy kis trükközést, ám a megfelelő praktikákkal csodás, látványos makeup készülhet, amely bónuszként még a tekintetet is tágabbra nyitja.

hirdetés

Sokan azt gondolják, hogy a rejtett szemhéj nem sminkelhető szépen, legalábbis nem feltétlenül mérvadó, hogy milyen szemfesték kerül fel, hiszen úgysem látszik belőle semmi. Tény, hogy a mélyítővonal eltakarja a mozgó szemhéjat, ám nincs szükség profi sminkesre ahhoz, hogy gyönyörű, finom makeup készüljön. Néhány sminkpraktika segítségével bizony-bizony fókuszba lehet helyezni a szemeket. A tekintet ráadásul tágabbra nyílik, ettől pedig szó szerint ragyogni fog az arc, vonzóbbá válik a kisugárzás.

A szemsmink elkészítésének több fontos lépése van, ugyanis már az alapozásnál kiemelt figyelmet kell fordítani a területre. Ezen túl még a szempillák, valamint a szemöldök kiemelése is ehhez a folyamathoz tartozik. Szinte minden lépés megegyezik egy átlag sminkeléssel, két momentumtól eltekintve. Rejtett szemhéj esetén két sarkalatos pontja van a makeup elkészítésének, az egyik a szemhéjpúder felvitele, a másik pedig a tusvonal megrajzolása.

A rejtett szemhéj sminkelése gyerekjáték, ha így csinálod

A szemhéjpúder felvitele

A szemhéjpúder felvitele kissé macerás, ám a látványos, szép eredmény cseppet sem lehetetlen. Valóban trükközni kell egy picit, hogy az árnyalás láthatóvá váljon, ám a tévhittel ellentétben még a füstös szemsminket is simán elbírja az arc, rejtett szemhéj ide vagy oda. A titok kulcsa a megfelelő technikában rejlik. A lényeg, hogy ne csak a mozgó szemhéjra kerüljenek fel a tónusok, bátran feljebb lehet rajzolni a satírozást. Alapvetően ez túlzónak és erőteljesnek hathat, azonban a smink jelentős része fedésben lesz, így cseppet sem válik mesterkéltté az összhatás.

Célszerű a szemszéleket is bevonni a folyamatba, s felfelé ívelten kihúzni a púdert, hogy ezzel is tágabbá, nyitottabbá váljon a tekintet. Az alsó vonalakkal csak óvatosan szabad kísérletezni, egy vékony vonal még nem, ám egy vastagabb fekete satírozás már igencsak szűkíti a szemeket. Oda érdemes egy világosabb tónust felvinni, a koromfekete abszolút tiltólistás!

 

Noha ez a smink cseppet sem hétköznapi, igencsak élénk és merész színeket vonultat fel, az erőteljes árnyalatoknak köszönhetően remekül látható a megfelelő technika és árnyalás kivitelezése. Érdemes egy kicsit ügyeskedni a színátmenetekkel, ugyanis a megfelelő kombinációk és a jól felvitt tónusok látványosan kiemelik a tekintetet. A szemöldök alá célszerű egy világos színt kenni, ez akár egy alapozóval vagy korrektorral is kivitelezhető. A belső szemzug területére ugyanez a szabály vonatkozik, majd kifelé haladva sötétedhet a szemsmink árnyalata.

A sötétebb színekkel nem kell finomkodni, bátran fel lehet őket kenni magasabbra is a szokásosnál, ugyanis másképp teljesen fedésbe kerülhetnek.

 

A tusvonal megrajzolása

A tökéletes tusvonal megrajzolása cseppet sem egyszerű, rejtett szemhéj esetén pedig még nagyobb kihívás. Nem elég, hogy a két oldalnak illene egyeznie, még az sem mindegy, hogy milyen ívben húzod a tollat. Sokan inkább nem is használnak szemceruzát vagy szemhéjtust, nehogy a fekete tónus még tovább szűkítse a tekintetet. Nem feltétlenül kell mellőzni őket, csupán a megfelelő technikára van szükség a tökéletes eredményhez.

 

A lényeg, hogy ne legyen túlzottan vastag a vonal, ugyanis ebben az esetben a fekete szín teljesen elfedné a felvitt púder árnyalatát. A vonal a szemszéleknél legyen hangsúlyos, egy felfelé ívelő, határozott vonallal szépen lehet nyitni a tekintetet. A videókban láthatod, hogyan érdemes elkészíteni a tökéletes tusvonalat.

 

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés