A bőr megfelelő hidratációjára egész évben nagy hangsúlyt kell fektetni, de a téli szezonban különösen fontos, hogy megőrizzük nedvességtartalmát. Nem csupán a száraz érzet elkerülése miatt érdemes többlépcsős formában beépíteni a napi arcápolási rutinba, ugyanis a rendszeres nedvességpótlással és a vízmegtartó képesség fokozásával a hámréteg tovább megőrzi rugalmasságát, így a ráncok kialakulása lényegesen lassítható. A hialuronsavas termékek olyan nélkülözhetetlen pillérek a bőrápolásban, mint az öltözködés terén a gardróbban található alapdarabok.

hirdetés

A téli hideg, száraz levegő különösen próbára teszi az arcbőr védekező és regeneráló képességét, könnyedén szárazzá válhat a felület, és fakó, sápadt látszatot kelthet a külső. Ez ellen nem csupán vitaminokkal érdemes küzdeni. Bár ahogy a fogyáshoz sincs mindenre jó csodaszer, úgy az arcápolásban sem lehet ilyen összetevőt említeni, ám a hialuronsav mégis ennek a határát súrolja.

Miért jó a hialuronsav, és mit tesz az arcbőrrel?

A hidratáció van a fókuszban, ám másban is profi

A hialuronsav a szervezet egy természetes építőeleme, mely elképesztően profi a bőr nedvességmegtartó képességének fokozásában. Mondhatjuk, hogy igazi jolly joker, hiszen kellő hidratáció nélkül próbálkozhat a tudatos bőrápoló bármivel, a befektetett idő és energia nem hozza el a várt hatást. Mindent az alapoknál kell kezdeni, így legyen szó bármilyen bőrtípusról, a hidratáló használata az első és egyik legfontosabb lépés. Erre a célra tökéletes választásnak bizonyulnak a hialuronsavas termékek.

Nem csupán a nedvességet igyekszik bent tartani a hialuronsav, a bőr védekezőképességét szintén nagymértékben növeli, valamint gyulladáscsökkentő hatásáról ugyancsak ismert. Puhává, élettel telivé varázsolja a bőrt, szó szerint színt visz a megjelenésbe. Ezenfelül a ráncok elleni küzdelemben is erőn felül teljesít, ám ettől függetlenül a hialuronsav nem egy anti-aging kence.

Ez nem egy anti-aging szer, a hatás csupán másodlagos

A ráncok megjelenése ellen érdemes még idő előtt lépéseket tenni, de a már meglévő barázdák halványítása sem lehetetlen küldetés. Sokan azt gondolják, a hialuronsavas szérumok és kencék tipikus anti-aging kozmetikumok, ám ez így, ebben a formában nem igaz.

A hialuronsav antioxidáns tulajdonságából adódóan képes harcolni a szabad gyökökkel, így valóban küzd a ráncok megjelenése ellen. Ám elsődlegesen úgy halványítja a barázdákat, hogy megszünteti a dehidratáltságot, aminek köszönhetően a bőr teltebb lesz. Jobban belegondolva ez teljesen logikus, hiszen a száraz bőr sokkal rugalmatlanabb, így a felületén könnyebben rögzülnek és sokkal szembetűnőbbek a redők.

Hialuronsavas termékek a ragyogó és rugalmas arcbőrért

A hialuronsav főleg hidratálók és szérumok formájában található meg a drogériák polcain. Nagyon sok termékben egy összetevő a sok közül, így mindig érdemes utánajárni, hogy milyen mértékben tartalmaz az adott kence hialuronsavat, illetve milyen más hatóanyagokkal kombinálódik az adott kozmetikumban. Érzékeny, száraz, kombinált, valamint zsíros bőrre egyaránt meg lehet találni a tökéletes készítményt, ami kortól függetlenül hatásos lesz.

 

Ezek a kozmetikai kencék, szérumok és boosterek garantáltan jó alapját képezik a mindennapi arcápolási rutinnak. Megfelelő hidratáció nélkül hiába az igyekezet, illetve a zsebbe nyúlós vásárlás. A hialuronsavas termékek javítják a bőr vízmegtartó képességét, így ellenállóbb, rugalmasabb és simább lesz a hámréteg. Nem csodatévők, de például a problémás bőr is könnyebben, gyorsabban regenerálódik, ha megfelelő a nedvességtartalma. Hosszú távú használatukkal elérhető, hogy javuljon a bőrkép, és üdébb, élettel teli megjelenést kapjon az arc.

Képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés