A szemöldök formája, vastagsága és színe mindig az aktuális trendekhez igazodik, a TikTok legújabb őrülete pedig a szőke verziót tette népszerűvé. A sztárok is kipróbálták a furcsa divatot.

hirdetés

A szemöldöktrendek folyamatosan változnak, szinte évről évre más fazon számít igazán sikkesnek. A kilencvenes, illetve kétezres évek vékonyra szedett verziója után mára a dús, vastag változat vált igazán népszerűvé. A legtöbben mindent megtesznek annak érdekében, hogy a szemöldökvonal legyen az arc leghangsúlyosabb pontja.

A szakemberek festéssel, tetoválással és laminálással trükköznek, de vannak, akik saját maguknak egyengetik el minden egyes reggel a kusza szálakat. Legyen szó barna vagy szőke frizuráról, szinte mindenki a hajszínével megegyező, vagy egy leheletnyi árnyalattal sötétebb tónust kölcsönöz a szemöldökének, hogy a tekintet kerüljön fókuszba.

A szépségtrendek azonban mindig tudnak meglepetést okozni, az elmúlt évek sötét, vastag szemöldökfazonjai talán ismét háttérbe szorulnak, ugyanis a szőkített, már-már láthatatlan szálak egyre népszerűbbé válnak, különösen a TikTokon.

A szőke szemöldök nagyon népszerű, sokan mégis furcsának tartják

Noha sokak számára furcsának és merésznek hat a legújabb TikTok-trend, a sztárok gyorsan kipróbálták, hogy hogyan is festenének a végletekig kivilágosított, majdhogynem láthatatlan szemöldökkel. Egyesek csupán pár napig tartották meg a tejfelszőke színt, míg mások hosszú időn át ragaszkodtak a megújult külsőhöz.

Lady Gaga esetében már meg sem lepődünk azon, ha valamilyen extravagáns változást eszközöl a megjelenésén. A világszerte népszerű énekesnő manapság sokkal kifinomultabb és nőiesebb oldalát hozza, ennek ellenére a merész trendek sem állnak távol a stílusától és személyes ízlésétől. Naná, hogy kipróbálta a szemöldökszőkítést is!

Kristen Stewart sem a visszafogott megjelenéséről híres, az Alkonyat filmek sztárja leginkább polgárpukkasztó megjelenésével kerül a magazinok címlapjára. A szőke szemöldököt ráadásul egy merész sminkkel párosította.

Szinte mindenki meglepődött, amikor Kim Kardashian tejfelszőkére cserélte a mélybarna tincseit, a világos frizura elképesztően jól állt neki. A híresség kifejezetten figyel a részletekre, nem meglepő hát, hogy eleinte a szemöldökét is a hajszínéhez igazította. A barnás bőrtónusával egészen különleges párost alkotott a hidrogénezett szemöldökvonal, a szálak szinte láthatatlanná váltak.

A modelleket szintén utolérte a megosztó trend, Bella Hadid és Gigi Hadid is kipróbálta a láthatatlan szemöldökvonalat. Gigi esetében talán nem is annyira feltűnő a változás, hiszen jó ideje világos tincsekkel hódítja meg a kifutót, ám Bella sötét hajával már egészen meghökkentő összképet teremt a szőke szemöldök.

Ami még érdekesebb, hogy tulajdonképpen Bella az, aki valóban beleszeretett az eredménybe, hosszú ideig szőkítette a szemöldökvonalát.

Fontos megjegyeznünk, hogy senkinek nem ajánljuk az otthoni szemöldökszőkítést, ugyanis legalább annyira veszélyes, mint a frizura kivilágosítása. Cseppet sem mindegy, hogy az ember milyen arányban keveri ki a kencét és a port, illetve az szintén sokat nyom a latban, hogy hány percig hagyja fenn a kemikáliát a szálakon.

Aki rászánja magát a TikTok-trend kipróbálására, mindenképp keressen fel egy kozmetikust, aki megfelelő szakértelemmel készíti el a tejfelszőke szemöldököt. Nem csupán a bőrirritáció és a szálak kihullása okozhat problémát, a színe is csibesárga lehet, ha rossz módszerrel kísérletezel.

Kiemelt kép: Peter White/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés