Bár manapság Lady Gaga lett az ügyeletes díva a vörös szőnyegen, nehéz lenne elfelejteni, hogy korábban milyen extrém szettek kerültek elő a ruhatárából. Az énekesnő ízlése rengeteget finomodott, rendkívül nőies, sikkes összeállításokban jelenik meg a fontos eseményeken. A színpadi jelmezekkel továbbra sem finomkodik, azonban régebben a fellépéseken kívül sem óvatoskodott. Merész stílusával sokszor polgárpukkasztó, meghökkentő hatást keltett. Ezek voltak a legemlékezetesebb választásai.

hirdetés

Lady Gaga az extrém szettek koronázatlan királynője

Lady Gaga manapság igazi stílusikon, ha vörös szőnyeges eseményről van szó. Öltözékei abszolút a kifinomult, nőies irányvonalat képviselik. Nem csupán az általa viselt ruhadarabok váltak egyszerűbbé, a sminkből és a vadóc frizurákból éppúgy visszavett a híres énekesnő. Noha való igaz, hogy manapság zseniális, roppant esztétikus szettjeivel okoz emlékezetes pillanatokat, korábbi extrém, merész összeállításait nehéz lenne elfelejteni.

Gaga korábban gyakran változtatta hajszínét, feltűnőbbnél feltűnőbb árnyalatokat választott. Mindig figyelt arra, hogy a részletek összhangban legyenek, így a vakító kék dresszhez egyértelműen türkiz hajszín dukált. A sminkkel sem finomkodott, a rajongók sokáig el sem tudták képzelni, hogyan is néz ki az énekesnő makeup nélkül. Míg egyesek csak a videóklipekben és a színpadon vállalják be a merész külsőt, Lady Gagát cseppet sem érdekelte, hogy mit gondolnak mások, minden alkalommal polgárpukkasztó, látványos szettekben jelent meg a fotósok előtt.

 

A színes, értelmezhetetlen kreációk nem álltak tőle távol, s bár manapság jóformán már csak fellépéseken visel extrém darabokat, a feltűnő, merész összeállítások egybeforrtak az énekesnő nevével. Korábban jellemző volt rá, hogy egy-egy tematika szerint építette fel megjelenését. A legapróbb részletek is stimmeltek, az összkép egy jól átgondolt koncepció eredménye volt.

Nem zavarta, ha ki-kivillant valamelyik testrésze, gyakran viselt áttetsző, sokat mutató darabokat. Furcsa, néha már botrányos szettjei sokaknál kiverték a biztosítékot. Az általa viselt húsdressz például abszolút beírta magát a divattörténelembe, de az sem volt semmi, amikor egy tojásban érkezett a díjátadóra. Minden alkalommal igyekezett felülmúlni önmagát, s bár úgy tűnik, az extrém stílust kifinomult megjelenésre cserélte, ezek az összeállítások a legtöbbek emlékezetében a mai napig tisztán élnek.

Kiemelt kép: John Phillips/Getty Images for Metro-Goldwyn-Mayer Studios and Universal Pictures/Getty Images.

Galéria képei: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés