A szőke haj Marilyn Monroe óta töretlen népszerűségnek örvend, és sosem megy ki a divatból. Bár minden évben más a felkapott árnyalat, az sosem változik, hogy a festett szőke haj különleges ápolást igényel.

hirdetés

A szőke haj speciális ápolást igényel

Már a természetes szőke haj ápolása is nagy odafigyelést igényel. Hiszen a téli évszakokban könnyen bebarnulhat a hajszín, de ennek megelőzésére vannak házi praktikák. A szőkített hajnak, pedig még ennél is nagyobb gondoskodásra van szüksége, hiszen a hajszín könnyedén besárgulhat, ami már nehezen visszafordítható. Összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat, amiket a szőke tincsek ápolásáról tudni kell.

A megfelelő sampon

Festett szőke haj esetén a fontos a megfelelő sampon kiválasztása, ami ebben az esetben a lila sampont jelenti. Ezek a samponok erős hamvasító hatással rendelkeznek, mivel a lila pigmentek távol tartják a sárgaságot. Hajmosás során nyugodtan rajta lehet hagyni a tincseken egy-két percig, nem lesz tőle lila a haj. A hamvasító sampon mellett, javasolt egy ápoló sampont is használni, mivel a hamvasítók szárítják a hajat, ezért elég hetente egyszer használni.

Balzsam és pakolás

Szőke haj esetén ezeket semmiképp sem szabad kihagyni a hajápolási rutinból. A balzsamot, minden hajmosás után javasolt használni, hiszen ettől lesz a haj ápolt és fényes. A pakolás a haj belső szerkezetét javítja, hetente vagy kéthetente javasolt a használata. A kondicionáló és a pakolás túl gyakori használata elnehezíti és zsírosítja a hajat, ami ismételt hajmosáshoz, és hajszálak kiszáradásához vezet, ez pedig nem tesz jót a tincseknek.

Hővédelem

Már szárítás előtt fontos a megfelelő hővédő, mivel a meleg levegő is roncsolja a hajat, de formázás esetén semmiképp sem szabad elhagyni. A olajos ápolókat kerülni kell, mert ezek a szőke hajat elnehezítik, ha pedig sárgás az olaj, akkor meg is színezheti a frizurát. A hajvasaló és a sütővas a festett szőke hajat jobban igénybe veszi, ezért nem javasolt túl gyakran a használatuk.

Képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés