Tombol a retró láz, ami nem csupán a ruhakínálatban érzékelhető, a frizurák éppúgy az egykor divatos fazonokat, árnyalatokat tükrözik. Ez a hajszín volt a kilencvenes évek legdögösebb, legmenőbb tónusa, s most újult erővel tért vissza a 2023-as palettára.

hirdetés

A cseresznyés kóla most a legmenőbb árnyalat

Egyáltalán nem meglepő, hogy a kilencvenes évek egyik legnépszerűbb árnyalata lett a legtrendibb hajszín idén, ugyanis a retró stílusok még nagyobb erővel robbantak be a divatba 2023-ban. A trendek hullámzása mindig érzékelhető volt. Legyen szó ruhadivatról vagy éppen frizurákról, netán kiegészítőkről, az egykor sikkesnek, stílusosnak ítélt darabok és fazonok időnként újra és újra felbukkantak az aktuális repertoárban.

A cseresznyés kóla a kilencvenes években rendkívül népszerű választás volt. Akkoriban senki nem tartott a merészebb, feltűnőbb árnyalatoktól sem, bátran kérték a fodrásztól a legütősebb verziókat is. Inkább a mahagónivörös verzió tarolt, ennek egy visszafogottabb változata a sötétebb, komorabb keverék, ami modernebb és befogadhatóbb hatást kelt. Az új trend hatalmas népszerűséggel söpört végig a szalonokon, egyre többen választják a mélyvörös hajszínt.

Persze az aktuális trendek mellett azt is figyelembe kell venni, hogy kinek mi áll jól, mi passzol igazán az archoz és a bőrtónushoz. A cseresznyés kóla esetében azonban van lehetőség egy kis trükközésre, ugyanis nem feltétlenül kell az egész hajzuhatagot vörösre kenni, a modern melírtechnikákkal a kívánt árnyalat szuperül hozzáilleszthető a megjelenéshez. Lehet finomabb és erőteljesebb változatban kérni, néha csak egy kis napfényben ragyogó reflexszín a hajban.

A vörös hajszínek nem most kerültek vissza a reflektorfénybe, tavaly is érzékelhető volt, hogy az addig legnépszerűbb szőkés tónusokat le fogják söpörni a népszerűségi lista éléről. Eleinte a rezes, szomszédlányos stílus vitte a prímet, mára azonban a cseresznyés kóla lett a legmenőbb hajszín. Akár teljes festésként is érdemes ezt a verziót választani, ugyanis tökéletes átmenetet képez a fekete/barna és a kihívó vörös között. A merész pigmentek leginkább akkor válnak feltűnővé, amikor a napfényben megcsillannak, egyébként viszonylag visszafogott, mégis dögös kisugárzást kölcsönöznek a megjelenésnek.

A divatos hajszín névválasztása nem véletlen, a kilencvenes évek népszerű italára utal, aminek az ízére valószínűleg mindenki pontosan emlékszik, aki valaha megkóstolta. Az elnevezés rendkívül találó, s talán részben ennek is köszönhető, hogy a közösségi média ennyire felkapta a legújabb frizuratónust.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés